Satacak neyimiz kaldı, neyimiz kalacak?!.

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), TÜFE, ÜFE rakamlarına ve bu rakamlara istinaden yorum yapan medyadaki veya üniversitelerimizdeki ekonomi ordinaryüslerine bakılırsa işler yolunda! Bölgemizin en zengin ülkesiymişiz! Dolar milyarderi zenginlerimizin sayısı her yıl daha da artıyor; geçen yıla göre bu yıl da artmış! Her nedense kişilerin eline geçmezse de kişi başı milli gelirimiz hep artıyormuş!

Sizi şu son iki cümlemi tekrar "okumaya" ve ardından derin derin "düşünmeye" davet ediyorum; belki o zaman kurulan ülkesel ve de küresel soygun tezgahını ve ülkemizdeki yansımalarını görürsünüz! Hani yıllık cari açığımız 50 milyar, faize de her yıl 50 milyar TL veya dolar gidiyor ya; o "meşhur" rakamlardan veya ülke bütçesinden geriye ne kalıyor?!.

Bizim "faizli zalim düzen" ile ilgili pek çok açıklamamız var; bunlardan biri ve benim de en çok sevdiğim şöyle: Faizli zalim düzende bir "taraf" kazanıyorken bir "taraf" mutlaka kaybeder. Ülkemizde kazanan ve kaybeden tarafları çok iyi biliyorsunuz.

Soru ve "acil" çözüm bekleyen "sorun" şu: Acaba siz -şimdilik- hangi taraftasınız, yarın hangi tarafta olacaksınız; ya da yakın gelecekte "çocuklarınıza" ve "torunlarınıza" böyle bir ülkeyi, böyle bir dünyayı miras olarak bırakmayı "düşünüyor" musunuz?!.

Hani o "kutsal" rakamlar var ya, bakalım ülkemizi ve dünyayı ne hale getirmişler?

- Son 8 yılda 1,5 milyon esnafımız kepenk kapatmış.

- Faizli kredi borçlarıyla iflaslar, icralar, intiharlar...

- Dünyamızda 2 milyar insan 2 dolarla geçiniyor.

- Dünya nüfusunun yüzde 50'si yoksul, fakir, perişan.

- Dünyada her yıl 6 milyon çocuk açlıktan ölüyor; açlıktan!

- Dünyamızda 1 milyardan fazla insan açlık sınırında.

- Ülkemizde 4 milyon insan asgari ücretle çalışıyor.

- Ülkemizde çalışabilen yaştaki nüfus 30 milyon, bu nüfusun yarısı yani 15 milyonu işsiz. İşsizlik ülkemizin dört ana sorunundan biri ve her an sosyal patlamalara gebe...

- Ülkemizdeki gelir dağılımı AB'ye dahil 25 ülke içinde en kötü olanı. Şöyle ki; 'lik üst kesim gelirden P pay alırken, 'lik alt kesim gelirin sadece % 5'ini almakta!

- Ülkemizde 13 milyon insan açlık sınırında olup, Sayın Başbakan Tayyip beyin yaptığı çay-simit hesabının bile altındadır ki; işte bu adaletsiz zalim taksimat sebebiyle son yıllarda hırsızlık arttı, gasp arttı, kap-kaç arttı, yolsuzluk ve rüşvet arttı, intiharlar arttı, cinayetler ve cinnetler arttı, fuhuş arttı, uyuşturucu kullanımı arttı; daha pek çok şey arttı da arttı ve daha da artmaya devam edecek... Böyle olunca da yine Sayın Başbakan'ın övünçle açılışlarını yaptığı en büyük, çok büyük, ultra büyük, dünyanın en büyük "Adalet Sarayları" ve bilmem ne tipi, bilmem kaç yıldızlı lüks oteller seviyesindeki yeni yeni cezaevleri yapılmasına rağmen suçluları koyacak yer bulunamamakta... Hakimlerimiz, savcılarımız, her türlü yargı bürokratlarımız bir türlü "adalet" dağıtamamakta, hapishanelerimiz boş kalmamakta, dönem dönem genel aflar düşünülmekte ve yapılmakta!.. Peki, sonra?!.

- Faizli zalim ekonomik düzen kredi kartı borçları 45 milyarı geçmiş, bu yüzden 2 milyon kişi hakkında takibata başlanmış; iflaslar, icralar, intiharlar, dağılan ailelere vs...

- 2008 yılında karşılıksız çek sayısı 900 bin iken, 2009'da 1.5 milyona ulaşmış...

- Son 3 yılda 70 milyar kar eden ve 60 milyar liraya satılan, ülkemizin can damarı, onuru, gururu ve kar eden stratejik tesisleri olan Erdemir, Telekom, Tedaş, Petkim, Tüpraş, Seka, Taksan, Sümerbank tesisleri, Etibank tesisleri, TEKEL ve Şeker fabrikalarını sattığımız yetmiyormuş gibi; son dönemlerde köprülerimiz, yollarımız, akarsularımız, hava alanlarımız, barajlarımız, limanlarımız, tren garlarımız da satılmaktadır veya satılacakmış; birkaç yıl daha bu gelişmelere sabredersek, bakalım geriye SATACAK NEYİMİZ KALACAK?!.

Satacak neyimiz kaldı, satılacak neyimiz kalacak; NEYİMİZ?!.

Önceki ve Sonraki Yazılar