Şahin Ali ŞEN

Şahin Ali ŞEN

Erdoğan'ın yüzde 50 oy formülünün perde arkası

ERDOĞAN’IN YÜZDE 50 OY FORMÜLÜNÜN PERDE ARKASI

Başbakan Erdoğan 2011 genel seçimleriyle ilgili ak partinin hedeflediği oy oranını yüzde 50 olarak açıkladı.

Başbakan’a yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Başbakan’ın bu iddialı çıkışının arkasında 12 Eylül referandumunda alınan yüzde 58 oyun etkisi büyük.

Başbakan Erdoğan’ın 2011 genel seçimlerinde 12 Eylül referandumuna destek veren siyasi parti liderlerini, sivil toplum örgütlerinin başkanlarını, Alevi temsilcilerini, Ülkücü camianın önde gelen isimlerini, özgürlükçü sosyalist aydınları, cemaatlere yakın isimleri milletvekili adayı yapmayı planlıyor.

Böylece hem topyekûn yeni bir anayasa yapmak için parlamento çoğunluğunu elde etmeyi hem de genel seçimleri akabinde yapılacak (2012–2014) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüksek oy oranıyla köşke çıkmayı hedefliyor.

08-01-2011

***

2011 GENEL SEÇİMLERİNDE YILDIZLARI PARLAYACAK SİYASET ADAMLARI

2011 milletvekili genel seçimlerinin en çok konuşulacak tartışılacak siyaset gündemine oturacak, siyasetin parlayan yıldızlarını açıklıyorum.

12 Eylül referandumunda şehir şehir gezerek “evet” kampanyası yürüten Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, bu süreçte en çok ismi geçen ve siyasi partilerden milletvekili adaylığı teklifi alacak olan bir siyasetçi olacaktır. Sayın Soylu’yu Ak Parti cenahına yakın görüyorum. Ancak her zaman içinde bir Genel Başkan ve Başbakan olma iddiası olduğu için getirilecek muhtemel teklifleri kabul etme konusunda kararsız kalma ihtimali görünüyor.

Siyaset gündemine oturacak ikinci isimse MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin olacaktır. Bilgin, hem entelektüel yönüyle hem de medya ile olan iyi ilişkileri yönüyle bu süreçte yapacağı siyasi ve sosyolojik yorumlarla da ayrıca dikkat çekecektir. Her ne kadar Sayın Bilgin’in Üniversitedeki mesai arkadaşları HAS Parti’de olsalar da Sayın Bilgin Ak parti’den getirilecek muhtemel teklifi reddetmeyecektir. Çünkü, Başbakan’ın vizyonu ile Vedat Bilgin’in vizyonu birkaç detay konu dışında birebir örtüşmektedir.

2011 Genel seçimlerinde en sık ismi geçecek olan isimlerden biri de Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Sayın Yalçın Topçu olacaktır diye düşünüyorum.  Hem Saadet Partisi (SP) hem de HAS Parti ile BBP’nin sürekli seçim işbirliği yapacağı gündemden düşmeyecektir. Ayrıca, BBP’nin MHP’ye katılımı ya da seçim ittifakı yapması tartışmanın odağında yer alacaktır. Gündeme bomba gibi düşecek olan ise, Yalçın Topçu’nun beş-altı arkadaşıyla birlikte Ak Parti listelerinden milletvekili olabileceği konusudur.

Kulislerde konuşulan başka bir konu ise, BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülafer Yazıcıoğlu’na da Ak Parti’nin milletvekili için muhtemel teklif götüreceği yönünde.

Gelecek yazılarımızda siyasetin parlayan isimleriyle birlikte sönmeye yüz tutan yıldız isimlerini ele alacağız.

31.12.2010

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum