Muhteşem Bir Kampın Ardından

Muhteşem Bir Kampın Ardından

 

Peygamberimiz SAV “öldükten sonra üç kişinin amel defteri kapanmaz. Salih bir evlat bırakan, sadaka-i cariye yapan ve eser bırakanlar” mealindeki hadis-i şerifini birçoğumuz yapmaya çalışırız. Muvaffak olanlara ne mutlu. Sevgili Peygamberimiz SAV başka bir hadis-i şeriflerinde de “Alimler peygamberlerin varisleridir” buyurmuşlardır. Ne mutlu o mübarek varislere.

 

Merhum Prof. Dr. Es"ad Coşan Hocaefendi bir peygamber varisi olarak bundan yaklaşık 16 yıl önce Türkiye"de o zamana kadar hiç kimsenin yapmadığı çok hayırlı bir işi başlatmıştı. AİLE EĞİTİM VE DİNLENME KAMPI. O tarihe kadar bırakın beş yıldızlı otellerde 3-4 gece kalmayı; Istanbul"daki bir restauranta bile gitmeye alışmamış muhafazkar kesim için bu bir DEVRİMDİ. Çok iyi hatırlarım o dönemlerde bir kaç aile, o da Üsküdar"daki Kanaat Lokantasına içkisiz diye ailecek giderlerdi. Hepsi bu. Başta Çamlıca Tesisleri olmak üzere Büyükşehir Belediyesinin tesisleri de hem içkili hem de pahalı olduğundan (o zamanlar Turing tarafından işletilirdi bu güzelim tesisler) muhafazakar kesim oraya da gidemezlerdi.

 

Merhum Hocaefendi"nin başlattığı bu kampların diğer bir önemli özelliği ise; Kışın Kuşadası ve diğer Akdeniz sahillerinde, yazında Uludağ da olmasıydı. Ölü sezonlarda olmasından ve otelin tam kapasiteyle dolmasından dolayı hem otel sahipleri bayram ederdi, hem de katılanlar çok ucuza beş yıldızlı otellerde mükemmel günler geçirirlerdi.

 

Bu aile, eğitim ve dinlenme kampları kısa sürede o kadar çok tuttuki, bütün dünyaya yayıldı. Merhum Es"ad Coşan Hocaefendinin ABD"deki sevenleri de bu kampları 15 yıldır üstelik yaz ve kış olarak kesintisiz devam ettiriyorlar. En sonuncusunu da geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirdiler.

 

Bendenizin de iştirak ettiği bu yılki kamp tek kelimeyle MUHTEŞEMDİ. Maryland Eyaletinin orman içerisinde aynı Abant gölü gibi göl kenarındaki otelde unutulmaz dostluklar, bilgi alış verişi ve güzel hatıralar elde edildi. Türkiye"nin gelmiş geçmiş en korkusuz politikacısı olan Hasan Celal Güzel kampın ana konuşmacısıydı. Devleti en iyi tanıyan kişi, Tank Hasan, Elenseci lakap ve ünvanlarının sahibi Sayın Güzel"i herkes iki gün boyunca soluksuzca dinledi. Zaman bitti ancak Hasan Celal Güzel"in anlatacakları maalesef bitmedi.

 

Kampın diğer konuşmacısı ise 20 yıldır ABD"de hizmet eden Yusuf Ziya Kavakçı Hocamızdı. Kampa katılanlar, Hocamızdan dini konularda ziyadesiyle istifade etmiş oldular.

 

Kampta karşılaştığım dostlar ise Yozgat eski mileltvekili İsmail Durak Ünlü, habername imtiyaz sahibi Kemal Bozkurt, yine habername yazarlarından Tahir Yılmaz, Tekin Eroğlu, meşhur standupçı Erol Uçak ve diğer isimlerini buraya sığdıramadığım onlarca kişi....

 

Bu kampı organize edenlerden hariç diğer bir entellektüel grup olan olan wisdomnet"in iki saat mesafedeki West Virginia kampında ise Merve Kavakçı konuşmacıymış. Merve Hanım bizim kampımızı da ziyaret ederek hem bizlerle görüştü hem de babasıyla hasret gidermiş oldu.

 

Sonuçta çoluk çocuğumla katıldığım, muhteşem bir doğa manzarası, Mehmet Ali Uğur"un liderliğindeki unutulmaz voleybol maçları, harikulade sohbetler ve leziz yemeklerin olduğu bu kampa katılmaktan çok mutlu oldum, memnun ayrıldım.  Gelecek yılki kampı daha şimdiden iple çekiyorum.

 

Son olarak kampı organize eden arkadaşlar kulağımın delik olduğunu gördüklerinden olsa gerek sadece bana “seneye hayal bile edilemeyecek bir konuşmacımız olacak” dediler.

 

Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.