Pensilvenya’da Hasret Sona Erdi

Pensilvenya’da Hasret Sona Erdi

Kim hayırlı bir işi başlatırsa; öldükten sonra da bu hayırlı iş devam ettiği müddetçe sevap hanesi dolar taşar o kimsenin.  Büyükler bu yüzden bir çok hayırlı teşebbüslerde bulunmuşlar ve unutulmaz olmuşlardır.

Merhum Prof. Dr. Es’ad Coşan Hocaefendi; yıllar önce gerek Türkiye’de ve gerekse Dünyanın bir çok ülkesinde, o ana kadar Türkiye’li Müslümanların (dindar kesimin) hiçde alışık olmadığı bir işe girişiyordu. 5 YILDIZLI Otellerdeki Aile kampları.

Evet merhum Coşan HE yazları Uludağ’da, kışları da genelde Ege ve Akdeniz sahillerinde 500 kişiyle ailecek muhteşem kamplar yapmaya başlamıştı. Bu kamplarda hanımlar 3-4 gün yemek, bulaşık, çamaşır derdi olmadan rahat ediyor çocuklar gönüllerince eğleniyor ve bilgileniyor, beyler programlara katılıyor, yeni dostluklar oluşuyor, hulasa herkes kamp sonunda büyük bir memnuniyet ve enerjiyle ayrılıyordu.

Bundan tam 17 yıl evvel ABD’de bu kamplar başladı. Hem de senede iki defa (yaz ve kış) ve kesintisiz o tarihten beri devam ediyor.

Coşan Hocaefendi’nin talebeleri ABD’de UWA (United World Alliance) adında bir vakıf kurmuşlar. Kampı UWA organize etti. Bu yılki kampa beni de davet ettiler. Seve seve gittim. İyiki de gitmişim. Yediğin içtiğin senin olsun kampta gördüklerini anlat bize dediğinizi duyar gibiyim. Hayhay.

Bir defa birçok dostu yeniden görme fırsatım oldu. Dolu dolu bir kamp yapmışlardı UWA’yı tebrik ettim doğrusu.

Es'ad Coşan HE her zaman geniş ve büyük düşünürdü. Dünyaya ve diğer müslümanlara açılın derdi sürekli. Talebeleri de buna uymuşlar ve konuşmacıları sadece Türkler’den değil HE‘nin de arzusu doğrultusunda diğer müslümanlardan da seçmişlerdi. Irak asıllı Psikolog Al-Haşimi, kamp boyunca gerek beylerin, gerek hanımların ve dahi gerekse çocukların gözdesi oldu. Konusuna bu kadar vakıf bir Psikologu daha önce hiç görmemiştim.

Yine Gana’li İmam Osaka’nın Kur’an kıraati ve sohbetleri herkesi mest etti. Kendisi de ‘ABD’degördüğüm en başarılı ve organizeli ikinci gurupsunuz’ dedi.

Konuşmacılar arasında Washington DC Din Ateşesi Prof Mehmet Paçacı ve New York Din Ateşesi Dr. Süleyman Duman Beyler de vardı.  Mehmet Paçacı Diyanet İşlerinin ABD Maryland’de yaptıracaği en büyük külliyeyi maket eşliğinde gösterdi katılımcılara. Yaklaşık 80 milyon Dolara mal oalcak bu proje bittiğinde; hem ABD’deki ilk Osmanlı Modeli bir cami olacak ve hemde Türklere ait en büyük bir külliye tamamlanmış olacak.

Cuma namazını da kıldıran ve Diyanet İşlerinin yeni konumunu detaylı bir şekilde anlatan Süleyman Duman Bey ise; ara ara duygulandı ve yeni Diyanet Yasasının DEVRİM NİTELİĞİNDE olduğunu söyledi ve ardından müjdeyi de verdi. Diyanet artık yurt dışına göndereceği imamları; o ülkenin yabancı dilini öğretip öyle gönderecek. Zira İstanbul ve Ankara’da bu yüzden İngilizce ve Almanca İlahiyat eğitimi başlıyor.

Kampta duygu, hasret ve özlemin zirveye çıktığı program ise merhum Es’ad Coşan HE’nin YAD edildiği program oldu. Türkiye’den ABD’ye misafir öğretim üyesi olarak gelen Prof. Arif Ankaralı, Springfield’den Doç Dr. Tuncay Bayrak, Troy’dan Dr. Mehmet Demiroğlu, New York’tan İbrahim Sınmazışık, Boston’dan Kemal Bozkurt, Delaware’den katılan Murat Köse’nin moderatörlüğünde iki saate yakın Hocaefendiyle ilgili hatıralarını ve özlemlerini paylaştılar.

Kampta çocuklara yönelik program ise görmeye değerdi. Tüm aileler yavrularının maharetlerini takip ettiler.

Zakat Foundation’un sponsorluğunda meşhur Amish’lerin at arabalarıyla tüm aileler güzel bir kısa seyahatte yaptılar.

Kuzey Amerika’nın (Kanada dahil) birçok eyaletinden bu soğuk kış mevsiminde bir araya gelen bu güzide topluluk Mayıs ayı sonunda yapılacak Yaz kampı için şimdiden sözleştiler.

Eğer benden bir güzel tavsiye bekliyorsanız; derimki bu yaz kampına şimdiden yer ayırtın. Yerinizi nasıl mı ayırtacaksınız? Cevap aşağıda efenim.

uwa@unitedwa.org

kamp-new-toplu.jpg

Katı  mcı lar toplu halde

alhasemi-new.jpg

 Psikolog Dr. AlHasimi ben kimim sunumunu yaparken.

kp-new-araba.jpg

Habername GYY Kemal Bozkurt Amishlerin At Arabası nda ailecek geziyorlar

at-arabasi-new.jpg

156852_494514928484_790083484_5943382_4672491_n.jpg

Ebubekir Tuncer Imam Osaka ile beraber

campday2-069.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.