KALBİN GIDASI VE İSLAHI İÇİN

Alemlerin Rabbi yüce Allah'a hamdolsun. Alemlere rahmet olarak  gönderilen Muhammed Mustafa Efendimiz'e salat ve selam olsun. 
Günümüzde aile konusunda pek çok sıkıntı yaşanmaktadır.Bunların başında son yılların moda deyimiyle şiddetli geçimsizlik gelmektedir. Ailede kocanın ve kadının yeri ve bunların birbirine karşı hak ve vazifeleri,anne baba hukuku,çocuklara karşı görevlerimizle birlikte, Aile mutluluğu için olmazsa olmazlarımız, sabır,rıza,kanaat,sadakat ve güzel ahlak gelmelidir.
Dünyada herkes MUTLU olmak için evlenir,yuva kurar,çoluk çocuk sahibi olmak ister. Kimileri ise mal,para-pul ve itibar peşinde koşar. Sonu ölüm ve ayrılık olan bu dünyada acaba gerçek mutluluk nedir? Her gün elindeki ömür sermayesi eriyip giden bir insanı yaşadığı hayatta neden aradığı mutluluğu ve huzuru bir türlü bulamaz... Eline geçen her fırsatta bu umutsuzluğunu,mutsuzluğunu ve doyumsuzluğunu etrafında ki yakınlarını kırarak,inciterek ve hatta onarılması ve geri dönülmesi mümkün olmayan yaralar açarak gidermeye çalışmasının altında ne var?
Türkiye'de evlenen her 100 çiftin  15'i boşanmakta, 2011 Türkiye İstatistik Kurumu  verilerine göre, 2011 Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarında evlenme sayısı  184 bin 750 Aynı dönemde boşanma sayısı ise 25 bin 858 dir. Bu ürkütücü rakamlar,aile saadetimizi önemsememizi ve doğru yöntemlerle korumamız gerektiğini bizlere apaçık göstermektedir.
Hiç şüphesiz ebedi MUTLULUK, bitmeyen bir sermaye ve ölmeyen bir SEVGİLİ ile mümkün olur. Bu sermaye ilahi aşk ve İMAN, O sevgili de hayatın ve ölümün sahibi yüce ALLAH'tır .
Bu dünyada Allah için olmayan (yapılmayan) her işin sonu ayrılık ve ağlamayla biter. İman etmiş bir Müslüman, hayatımızın sahibine hesap vereceğini unutmadan yaşamalı. Dinimiz İslam bizleri hem dünyada hem de ahirette mutlu etmek için gönderilmiştir. İslam dini alemlerin sahibi yüce Allah'ın insanlığa en büyük ikramıdır. Onu doğru öğrenip ihlasla yaşamaktan başka bir huzur ve kurtuluş yoktur.
İnsanoğlu helale ve harama dikkat ederek yaşarsa İlahi rızaya ve cemale erer, ebediyen mutlu olur. 
Yüce Allah Ahzab süresinin 35. ayeti kerimesinde kadınlara ve erkeklere 
"Şüphesiz müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkâr erkeklerle itaatkâr kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır". buyurmuştur
Ayette sıralanan bu sıfatlara nail olan kimseler için Allah (CC) bir mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.
Aile (yuva) Allah teala'nın bizlere en büyük emanetlerinden biridir. Dünya hayatı ve saadeti AİLE ile güzel ve düzenli olur. İlk yuva cennette Hz. Adem ve Hz. Havva validemizle kurulmuştur.
Aile saadeti olan bir YUVADA
  • Tevhid inancı ve din korunur
  • Can korunur
  • Akıl korunur
  • Mallar korunur
  • Namus ve nesil korunur
Mümin asla cimri,bencil ve kalbi katı olamaz. Bu hastalıklara yakalanan kimse imanın tadını alamaz , kalbin gıdası ve İslahı için gereken aile saadetini bulamaz. 
Aile saadeti kalbi islah eder ve besler... Mutluluğunuz daim, kalbiniz ferah olsun değerli dostlarım.
Selam ve dualarımla 
Sezayi Çimen

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum