Çok Eşlilik - 3 -

ÇOK EŞLİLİK

Yazı dizisi – 3

Hayat bizim bütün acılarımıza diğerlerinin de mutluluklarına rağmen inadına devam ediyor. Acılarımızı mutluluğa dönüştürmeyi öğrenmek adına ki ben bunu krizi fırsata çevirmek diye adlandırıyorum işte bunu başardığımızda her şeye rağmen devam eden bu hayatta yerimizi mutlu bir insan olarak almayı başarabiliriz.

Çok eşlilik bu ilişki içinde yerini bir şekilde alan kişiler dışında bizlere sıkıntılı bir durum gibi görünse de aslında yaşayanlar yani taraflar için durum hiç öyle dışarıdan göründüğü gibi iç karartıcı değildir.

Çok eşliliğin her erkek için uygun bir durum olmadığını bir önceki yazımda ifade etmiştim. Ruhsal, bedensel, cinsel ve maddi bakımdan her erkek ayrı yaratılmıştır. Kimi erkek için tek eşlilik bile uygun bir durum olmayabilir.

Bu sebeple yazılarımın her erkek için kaleme alınmadığı özellikle ifade etmek istiyorum. Eğer erkek bir kadından yeterli derecede hizmet, sevgi, ilgi ve alaka görmek istiyorsa bunun bir tek ama oldukça da riskli bir yolu vardır. O da kadında rekabet duygusunu uyandırmak…

Ruhunda rekabet duygusu uyanan kadın her anlamda davranışlarına kalite katar. Diğerinden daha güzel, daha başarılı, daha anlayışlı, daha sevecen ve daha kadın olmak gibi…

Bu durum birlikteliği daha anlamlı ve keyifli kılar.

Çok eşliliği özellikle kadınlar için mutsuzluk olarak görenlerin mutsuz bir birliktelik sürdüren kadına ya da boşanmada rekora koşan toplumumuzun durumuna bir göz atmasını önemle rica ediyorum.

Çok eşlilikte asıl ağır fatura ne ilk eşe ne de diğer hanımlara kesilmektedir. Bu durumda en çok mağdur ve mazlum olanın erkek olduğuna dair fikrim aksini görünceye kadar da sanırım devam edecektir.

İlk eşini mağdur etmemek adına onu boşamamış diğer eşlerine de ilk eşine sunmuş olduğu imkânları sunmak adına her anlamda performansını misliyle arttırmaya çalışmış ve sonunda madden ve manen de zarara uğrayan tek kişi olma ünvanını kazanmıştır.

Böylesi bir durum içinde olan erkeği önce alkışlamak ardından da kendi elleriyle ve rızasıyla içinde bulunduğu durumdan ötürü kendini bir kez daha kutlamak istiyorum.

Erkeğinin sahibi olduğunu düşünen kadın elbette onu paylaşamaz. Sahibi olduğunuzu düşündüğünüz kişiden imtihan olmayı göze alabiliyorsanız mutsuz olmayı tercih ediyorsunuz demektir.

Erkeğini hayat arkadaşı olarak gören kadın onunla birlikte olduğu her anın tadını çıkarmayı ve ondan her anlamda istifade etmeyi bilir. Böylece mutlu olmak onun için ulaşılması zor bir durum olmaktan çok uzaktır.

Sevgili hanımlar, kıskançlık duygularını bilgi, maneviyat ve başarı gibi durumlar için ruhunuzda canlandırabilirseniz eşinize de kendinize de huzurlu bir aile ortamı sağlamış olursunuz.

Aldatılma duygusu ise şeytanın bize kurduğu o hain tuzaklardan sadece bir tanesidir. Bu tuzağa da maalesef biz kadınlar çok çabuk düşmekteyiz. Zaten gitme fikrini aklına ve gönlüne koyan bir erkeğe engel olmak hiçbir kadının harcı değildir. Bizi kemiren bu duygudan kurtulmanın tek yolu ise önce kendimize hayran olacak derecede kendimizi geliştirmeye çalışmak daha sonra ise çevremizdekileri kendimize hayran bırakmaktır.

Mutluluğunu bir erkeğin dudaklarından dökülecek birkaç güzel kelimeye bağlayan kadın ömrü boyunca tek eşli de olsa asla mutlu olmayı başaramaz.

Çok eşlilikte yerini bir şekilde alan bir kadına karşı olumsuz bir davranışta ve söylemde bulunmamız o kişinin mutsuzluğunda payımız olması anlamına gelmektedir. Bunun ise çok ciddi bir vebal olduğunu düşünüyorum. Bu kararı alan kişiye saygı duymalı bu durumu onaylamasak bile gayri meşru ilişkiler içinde bulunan ve zinanın kol gezdiği ortamlarda yaşayanlara dönüp bir bakmanızı asıl toplumuzda ki yanlışın nerede olduğunu görmenizi rica ediyorum.

Çok eşliliği, birçok kadının erkeğini gözünde adeta bir ilah gibi görmesine engel olabilmesinden dolayı sağlıklı bulduğumda söylenebilir.

Ayrıca yine çok eşliliği toplumdaki çarpık ilişkilerin, aldatmaların ve kızlarımızın evde kalma sorunlarının ortadan kalkması noktasında da ciddi bir rol oynayacağını düşünüyorum.

Son söz – son cümle: Ya kendi doğrularıyla yaşayan mutluluğuna mutluluk katan bir kadın olursun ya da başkalarının doğrularıyla bir gün mutlu olacağına inanmaya çalışan diğer kadın.

 

Sevgilerimle

Sibel Üresin

sibeluresin@hotmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
66 Yorum