ÇOK EŞLİLİK

Yazı dizisi 1

İnsanoğlu sosyal hayatın içerisinde yaşamını sürdürmeye başladığından günümüze dek çok eşlilik kavramı da zaman zaman başka isimler altında da olsa kendini göstermiştir. Hiçbir zaman yok olmamıştır.

Bazı gerçeklerin çok fazla dile getirilmemesi ya da toplum içerisinde onaylanmaması o gerçeklerin yaşanmadığı anlamına gelmemektedir.

Erkeğin fıtratında olan çok eşlilik biz kadınlara göre aldatma diye nitelendirilse de aslında dinen istenildiği durumda kullanmaları üzere kendilerine verilen bir haktır.

Erkeğin fıtratında olan bu çok eşlilik durumu kendini ifade edeceği alan bulduğu takdirde ortaya çıkar. Ve her erkekte de bu vukuu bulmaz.

Tek eşlilik sürdürüp de sıkıntı içinde yaşayan depresyondan bir türlü çıkamayan mutsuz kadınların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Günümüzdeki boşanma oranlarından da bu oldukça net anlaşılmaktadır. Tek eşliliği eşittir mutluluk olarak anlamak ne kadar sağlıksız bir durumsa buna alternatif olarak ta çok eşliliği de ilk kadın için mutsuzluk olarak görmekte bir o kadar yanlıştır.

Eğer bir kadın:

Sürekli aldatılma ve terk edilme korkusu yaşıyorsa…

Eşinden fiziksel ya da psikolojik şiddet görüyorsa…

Eşiyle birliktelik yaşamıyor ya da yaşadığı birliktelik ona sıkıntı veriyorsa…

Eşinin ilgisizliğinden ve onu sevmediğinden yakınıyorsa…

Bu ve benzeri durumlarda tek eşli olmanın bile aslında kendisini mutlu etmediğini acı da olsa fark edecektir. Kadınlarımızın toplumdaki yerinin kültürel ve ekonomik anlamda çok yetersiz olması boşanma olaylarından sonra kadının her anlamda daha kötü şartlarda kendisine layık olmayan ortamlarda yaşamasına neden olmaktadır.

Eşiyle yaşadığı sorunları katlanılabilir gören ve de bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın bence çok eşliliği kendisi için bir kurtuluş olarak görmelidir.

Bir birliktelikteki amaç her durumda kaliteyi yakalamaksa, bu ister yemek yemek,  ister birliktelik,  ister sohbet etmek olsun,  çok eşlilik bunun uygulanacağı en uygun zemindir. Çünkü insanoğlu kaybetme korkusuyla hareket etmeye başlayınca,  sahip olduklarının kıymetini daha iyi anlayacaktır.

Zaten fıtratında çok eşlilik duygusu olan bir erkekte bu durum vukuu bulmaya başlamışsa buna engel olmakta bir kadın için mümkün değildir.

Son söz son cümle: Seçim Siz’indir.  Ya mutlu bir birliktelik tablosu çizmeye çalışan mutsuz bir kadın olarak yaşarsınız ya da her durumda ve şartta mutlu bir kadın olmaya odaklı bir birliktelik yaşarsınız.

Sevgilerimle

Sibel Üresin

sibeluresin@hotmail.com

Not: 10 Nisan Cumartesi saat 13.00’TE BURDA HAYAT VAR seminerlerimiz başlıyor. www.mawera.net ‘den detaylı bilgiler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum