ERKEĞİN KARISINI DÖVMESİ BOŞANMA NEDENİ OLAMAZ!

Evliliğin bitme sebepleri neler olabilir sizlerle kısaca bunu paylaşmak istiyorum:

  • Cinsel sorunlar
  • Huyların uyuşmaması
  • Ekonomik zorluklar
  • Büyüklerle bir arada oturma ve kayınvalide sorunu
  • Çeşitli bağımlılıklar
  • Sorumsuzluk
  • Kadın-erkek rollerinin değişmesi
  • Ortak hedeflerin olmayışı
  • Aldatma
  • Şiddet

Bu ve benzeri maddelerin sayısını sanıyorum sizlerde arttırabilirsiniz.

Ama benim listemden “aldatma ve şiddet “ işte bu iki madde tarafımca çıkarıldı.

Neden mi?

ÇünküAile içi şiddet dediğimizde akla her nedense erkeğin kadına uyguladığı şiddet gelmekte. Ama herkes kadının çocuğa uyguladığı şiddeti nedense yok sayıyor ya da doğal karşılıyor. Etrafımızda bu kadar çok psikolojisi bozuk, kadına eziyet eden, kadın ruhundan anlamayan, kadına değer vermeyen erkekleri; bilinçsizce çocuğuna davranan ve onların Allah’ın bir emaneti olduğunu unutup hoyrat bir şekilde sahiplenen kadınlar yetiştirmekte.

Dolayısıyla çocuklarına şiddet uygulayan bu kadınlara çocuklarını sevip sevmediğini sorduğunuzda muhtemelen çok sevdiklerini ifade cevaplar alacaksınız.

Bu cevap sayesinde sevmenin şiddeti engellemediği gerçeğiyle de karşı karşıya kalacağız.

Bu durumda ortaya çıkan asıl acı gerçek güçlünün güçlüyü uygun zaman ve ortamda alt edeceği gerçeğidir.

Bir erkeğin hararetlenen kavga ortamında eşine vurması da eşini sevmediği anlamını taşımaz. Psikolojik bir sorun ya da alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıkların etkisiyle oluşan bir şiddet ortamı konumuzun tamamen dışında kalıp kadının sözel tahrikleri sonucu uygulanan şiddeti boşanma nedenlerini sıraladığım listemden çıkardığımı da ifade etmek istiyorum.

Bundan dolayı eşinden dayak yediğini ifade eden kadınlara ilk sorum çocuklarına şiddet uygulayıp uygulamadıklarıdır. Almış olduğum evet cevabının sizleri de şaşırtmamış olabileceğini de tahmin edebiliyorum.

Psikolojik şiddetin ispat edilemediği fakat daha sıklıkla yaşandığı günümüzde kadınların asıl bu şiddeti göz ardı etmelerini oldukça anlamsız bulmaktayım. Oysaki adeta bir zehir niteliğinde olan sözlerinin akabinde atılan bir tokat için bin bir emekle kurulan yuvayı yıkmakta hiçte zorlanmıyorlar.

Son söz son cümle:Tercih sizin; ya çocuklarına şiddetin tohumlarını uygulayarak eken bir kadınsındır ya da sevgi tohumlarıyla yüreklerini büyüten diğer kadın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum