HANIMLAR! Tercih Sizin...

Canının yanmasını istemiyorsan...

Kimseye aşırı bağlanmayacaksın!

Kusursuzluk beklemeyecek/hata yapmaz demeyeceksin!

Bunu bilerek/düşünerek sevelim...

Her kimi seveceksek!

Yusuf Sevgi

HANIMLAR! Tercih Sizin…

Bir kadın eğer hayatındaki erkeği çok seviyor ama buna rağmen acı çekiyorsa başta kendisi olmak üzere erkeği içinde tehlike çanlarının çalmaya başladığı an yaklaşmıştır. Çünkü delicesine seven kadın kendi oluşturduğu hayal aleminde erkeğini değiştirmek ve bu değiştirme çabası içindeyken de başta kendisi olmak üzere eşinin hayatını da çekilmez kılmak için sonucu mutsuzluk olan bir mücadeleye girmiştir.

Kendisinden daha çok hayatındaki erkeği seven kadının gündemindeki ilk ve tek konu yine hayatındaki erkektir. Her cümleye onunla başlar ve her cümlesini yine onunla sonlandırır. Fıtratımızda var olan ve sadece kadınlara özel şefkat duygusu hakimiyeti elealdığı andan itibaren hayatımızda yer alan erkeğin kötü hareketlerini, aldırmazlığını ve tenkitlerini hep yaşadığı olumsuz çocukluk günlerine bağlarve görmezlikten geliriz.

Artık onun gönüllü doktoru olup şefkatli kollarımızda onu tedavi etmeyebaşlarız. Aslında gittiğimiz bütün seminerler, aldığımız bütün eğitimler ona yardımcıolmak ümidiyle yapmış olduğumuz eylem hareketleridir. Bir erkek bize karşı ne kadar aldırmaz ve ne kadar bağlılıktan uzak davranış sergilerse bizlerde onları bir o kadar çekici ve dayanılmaz buluyoruz. Ve işte bunun adı sevgiden çıkıp AŞK adını alıyor ve içinde barındırdığı tekduyguda TUTKU oluyor.

Şayet yaşadığınız aşk ilişkisinde huzursuzluklar yaşıyorsanız temelin de tutkudan kaynaklanan kaybetme korkusu yer almaktadır. Huzursuzluklarımız dolayısıyla da korkularımız arttıkça hayatımızdaki erkeğebağımlılığımız bir kat daha artmaktadır. Her huzursuzluk bizi ona her geçengün tehlikeli bir biçimde bağlar. Biz kadınlar kendi yaşamımızdaki acılara karşı adeta bir körden farksız tavır takınırız.

Başkalarının acılarına ise daha anlayışlı ve duyarlıyızdır. İçimizdeki sevme ve sevilme ihtiyacını huzurlu bir ilişkiye yönlendirirsek ancak sağlıklı birilişki yaşayabiliriz. Sorunlu ve duyarsız bir erkeğin kurtarıcısı rolüne bürünmek sonu mutsuzlukla bitecek bir ömre hazırlıklı olmak anlamına gelmektedir.

Hayatımızdaki erkeği değiştirme çabasından vazgeçip kendimizi aşama aşama değiştirmeliyiz. Bu değişimden dolayı kendimize olan hayranlığımız bir noktadan sonra karşımızdakinin bize duyacağı hayranlık anlamına gelir. Bunun içinse ihtiyacımız olan sadece cesaret ve tam bir kendine güvenduygusudur.

Eğer ilişkinizin temelinde olan sizi değiştirmezseniz yıllar boyu sürecek olan birmücadele içinde yıpranıp gideceksiniz.

Son söz – son cümle: Seçim SİZ’indir. Ya kendinize zarar verecek derecede erkeğini seven bir kadın olursunuz ya da kendini yeterince seven ve çektiği acılara dur diyen bir kadına dönüşürsünüz...

Sevgilerimle

Sibel Üresin sibeluresin@hotmail.com

Not: 10 Nisan Cumartesi saat 13:00 te BURDA HAYAT VAR seminerlerimiz başlıyor. www.mawera.net ‘den detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum