Kamuoyuna Duyurulur!

Habertürk Gazetesi Özlem Yılmaz İmzalı söyleşide yer alan açıklamalar hedefinden saptırılmıştır.  Basında adı geçen belediyelere danışmanlık hizmeti verdiğim açıklaması bana ait olamayan bir açıklamadır. Adı geçen belediyelerle sadece seminer verdiğim doğru olan bilgidir.

Çok eşlilik noktasındaki düşüncelerim yeni ifade edilmiş düşünceler değildir. Yaklaşık 1,5 yıldır. Habername.com sitesinde çok eşlilik ile ilgili düşüncelerimi okurlarımla paylaşmaktayım.

Basında yapmış olduğum açıklama çok eşliliğin yasallaşması düşüncem tamamen kişisel düşüncem olup, hiçbir parti, cemaat ya da gruba ait değildir. Tesettürlü bir bayan olmam bir parti mensubu ya da yandaşı olduğumu değil inançlı bir kadın olduğumu göstermektedir.

Evli olan bir çok kadının aldatılması,

Bekar olan kadınların erkeklerin keyfiyeti ve ekonomik vaatlerle metres hayatına itilmesi,

Gayri meşru ilişki sonrası kadınların insanlık dışı kürtaj yöntemine başvurması,

Ve yine gayri meşru ilişkiden doğan çocukların mağdur olması… gibi konuların  toplumumuzun kanayan ve dile getirilmeyen bir yarası olduğuna olan inancımdan ve hassasiyetimden dolayı bu konuyu dile getirme ihtiyacı duydum.  Mağdur olan kadın ve çocukların yasa ile korunma altına alınması elzem bir konudur.

Konu ile ilgili dinimizce de sakıncası olmayan bu konunun günümüzde yaşayan İslam alimlerinden görüş alınarak, tartışılmasını  ve  mağduriyetlerin giderilmesini  arzu etmekteyim.

Konuşmalarımın seçim malzemesi haline dönüşmesi halinde hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağımı da açıkça ifade etmek istiyorum.

Kamuoyuna

Saygılarımla
Sibel Üresin 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
94 Yorum