Türkiye Avrupa İlişkileri ve Samimiyet

 

Avrupa Parlamentosun son Türkiye raporunu okuyunca dedim ki ilk defa Avrupa Türkiye’nin çökmesi istemini bu kadar açık etti. Yani aptallara bu raporu verseniz okuduktan sonra kötü niyetle hazırlanmış bir rapor diyip çöpe atar.

Örneğin Akkuyu nükleer santralinin yapımını durdurun diyorlar. Oysa dünyada 400'ün üzerinde nükleer santral var. Bu sayı Avrupa’nın 3 büyük ülkesinde Fransa’da 59, Almanya’da 17 İngiltere’de 19 tanedir. Diğer Avrupa ülkelerindeki toplam santral sayısı da 50’nin üstünde peki durum böyle iken neden Türkiye yapmasın diyorlar. Yoksa Türkiye’nin kendi enerjisini üretmesi sizi çok mu korkutuyor ey Avrupa

Diğer iki şartta Kıbrısta Maraş’ın Rumlara verilmesi ve asker çekmek ile ermeni meselesi.   Açıkça bu şartlarda klasik haçlı ruh çağırma merasimi yapılmış adillik ve tarafsızlık resmen ayaklar altına alınmıştır.Biri onlara tarihi tarihçilerin delillere dayanarak yazacağını yine Kıbrıs meselesinde de birleşmiş milletler barış planının Rumlar tarafından reddedildiğini anlatmalı

Bir de DEAŞ’la (ışid) neden yeterince mücadele etmiyorsunuz demişler beyefendiler Türkiye net olarak biliyor ki ne kadar saklasanız da DEAŞ batı tarafından kuruldu ve bizzat yönetiliyor. İslam toplumlarında istikrarsızlık çıkarmak için kurulmuş büyük bir kumpas yemezler. Bırakın mücadele sözlerini İslam toplumları üstündeki kirli planlarınıza son verin artık.

Diğer bir istekleri de beyefendilerin Rusya’yla Türkiye arasındaki yakın enerji işbirliğinden duyulan endişe. Bak bundan endişe duysunlar çünkü böyle ikiyüzlü olmaya devam ederlerse Türkiye kendisine başka birlikler ve dostlar bulacaktır. Çünkü Türkiye büyük bir medeniyet ve ülkedir. Ayrıca önemli bir stratejik ortaktır. Bu böyle biline.

Son olarak üzerinde duracağım istekleri  bazı düzenlemeler Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yasası, MİT Yasası, iç güvenlik paketi gibi. Bunlar eleştirilmiş. Nedeni ise bizce onların içeride rahatça karışıklık çıkarmaları engellenecek bu düzenlemeyle. Onlara göre ise demokrasi.

Ve son olarak komedi filmlerinde bile görülmeyecek bir komiklik yapmışlar laiklik tam uygulansın demişler beyler koca Avrupa’da anayasasında laiklik olan bir Fransa birde Portekiz var yani ne söylediklerinden nede kendi anayasalarından haberleri var. belkide var ama niyet başka.

Bu gidişle Avrupa parlamentosunun hiçbir kararı Türkiye tarafından ciddiye alınmayacaktır. Ve kendilerini dev aynasında gören Avrupa’ya şu söylenmeli ne siz eski Avrupa’sınız ne biz eski Türkiye. Ona göre hareket etsinler.

 

Batının çöküşü

Batının aslında doğuda  krizler çıkarma peşinde koşması ve müdahalelerinde  son yıllarda agresifleşmesinin en önemli nedeni ekonomidir. Özellikle zenginliğin ve üretimin doğuya kayması batının bu şekilde hareket etmesi sonucunu doğurmuştur aşağıda bazı verileri sizle paylaşacağım

Toplam GSYİH büyüme oranları 2010’dan günümüze

China ( Çin) : %60

Indonesia (Endonezya) : % 45

India (Hindistan) : % 44

Saudi (Sudi Arabistan) : % 42

Turkey (Türkiye) : %34

US (ABD) : % 22

Russia (Rusya) : % 21

Brazil (Brezilya) : % 18

EU ( Avrupa Birliği)  : % 14

Japan (Japonya) : % 14

 

2010 beri milli gelir artışında Avrupa sonlarda yine

Diğer veriler

Avrupa ABD-BRİCS Dünyadaki ekonomik paylaşım Karşılaştırılması

1994

EU-US (Avrupa-ABD): 45%

BRICS(Brezilya Rusya Hindistan Çin Güney Afrika): 17.25%

2014

EU-US: 33.3%

BRICS: 30.1%

2019

EU-US: 30.7%

BRICS: 32.7%

Avrupa ABD-BRİCS karşılaştırması çok ilginç. Zenginlğin batı- abd elinde gidişini gösteriyor

Diğer bir veri

2000-14 kişi başı milli gelir artışı

Çin: 353%

Hindistan: 176%

Rusya: 136%

Endonezya: 127%

Türkiye: 91%

Almanya: 57%

ABD: 50%

 

Görüldüğü üzere zenginleşen ülkeler doğu ülkeleri. Şunu unutmamak lazım doğu zenginliği alırken batının karşı hamleleri olcaktır. Doğu milletleri buna dikkat etmelidir. Rusyanın savaşa çekilmesi ve yukarda bahsettiğim Avrupa parlemantosunun akıllara ziyan Türkiye raporu bunun en güzel örnekleridir. Ve yine doğudaki çoğu savaşlarıda bu kapsamda değerlendirmek lazım SELAM VE DUAYLA

iletişim:tahirhangul@hotmail.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.