Ufuk ÇOKSÜRER

Ufuk ÇOKSÜRER

BİZİ DE DÖVMEK İÇİN GELECEKLER

Herkesi Sırayla Dövüyorlar, Bizi de Dövmeye Gelecekler!

Hepimiz Suriye'de dört yıldır devam eden savaşın bitmesini istiyoruz. Tabii ki bitsin. Bitsin ama, oradaki savaş bitip taşlar iyice oturunca sıranın Türkiye'ye geleceğini de bilmemiz gerekiyor. 30 yıldır Türkiye'yi zaten PKK ile oyalıyorlar lâkin yakın bir gelecekte çok daha kesif, çok daha şedit ve çok daha güçlü planlı-programlı geleceklerinden hiç şüphe etmemek lazım gelir!

 

Şu hakikâti de hasır altı etmememiz gerekiyor: Kuvvetle muhtemel Suriyeli muhalifler savaşı kaybedecek ve Suriye'nin kuzeyinde K. Irak'tan Akdeniz'e kadar uzanan koridorda bir Kürt bölgesi ilan edilecek. Tıpkı Kuzey Irak'ta kurulan Kürt bölgesi gibi... Evvelâ Irak ve Afganistan'ı sonra da Suriye'yi fena benzetip istediklerini alan ve Amerika'nın artık kılcal damarlarına dahî nüfuz etmiş olan Yahudilerin bir sonraki hedefi hiç şüphesiz Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgesini teşmil eden bağımsız yahut otonom bir üçüncü Kürdistan bölgesi ilân ettirmek olacak...

 

Ezcümle, Suriye'den sonra bizi dövmeye gelecekler... Doğuda Barzani idaresindeki Kuzey Irak Kürt Bölgesi, güneyde Suriye'de ilan edilmesi kuvvetle muhtemel ikinci Kürdistan bölgesi ve Türkiye'de kurulması planlanan üçüncü Kürt bölgesi...

 

Bu üç Kürt bölgesini ihdas ettikten sonra ABD'nin dış politikasını istedikleri gibi yöneten Siyonistler, gene bu üç bölgeyi birleştirmek için bence konfederasyon önerisini gündeme getirecekler: "Birinizde petrol var, diğerinizin GAP bölgesiyle hayattar olan tarıma elverişli toprakları ve diğerinizin ise denize açılıp ürünlerini dünyaya deniz yoluyla ihraç edebileceği bir liman... Ayrıca hepiniz Kürt'sünüz ve hadi birleşin hepiniz aynı kavimdensiniz!" Buna karşı çıkacak Barzani ve O'nun zürriyetinden neş'et etmiş herhangi bir kişiyi de ABD sinek gibi ezecektir hiç kuşkusuz!

 

Peki biz? Biz büyük fotoğrafı görmek ve buna göre gardımızı almak yerine hâlâ "Erdoğan'ın diploması var mı yok mu?" gibi günlük afaki siyâsî didişme ve  vakit ve efor kaybediyoruz. Bu şahsen uzun vadede Türkiye'de kurulması muhtemel Kürdistan'ın ihdas edilmesi hususunda beni ciddi bir endişeye sevkediyor!

 

Ve heyhattır ki, Erdoğan'la abad olmayı onsuz zelil olmaya tercih edecek milyonlarca insanın olduğunu maalesef son 5-6 seneki vetirede hep birlikte gördük... Yani genelde Türkiye'nin özelde ise Erdoğan'ın ve ondan sonra gelecek olan muhafazakar sağ kesimli siyâsetçilerin işi hiç kolay olmayacak!

 

Eğer bu patalojik ve kemikleşmiş siyâsî telâkki kendisini rehabilite edip bir çeki düzen vermezse uzun vadede resmen olmazsa bile pratikte Türkiye, İsrail'le hemhudut olacaktır. İyi de İsrail'in bu topraklarda ne mi işi var? Bu topraklar Tevrat'ta geçtiği üzere "Yahova'nın (Tanrı) İsrailoğullarına vaad ettğği Kenan illeridir" de ondan! Dolayısıyla ne yapıp ne edip bu emri bir ibadet edasıyla milyonlarca Müslümanın kanını dökmek pahasına bin bir madrabazlık, bin bir hile ve desiseyle ifa etmeye çalışıyorlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum