Kur’an’dan Uzaklaşanlara Şeytan Arkadaş Olur !!!

Kur’an’dan Uzaklaşanlara Şeytan Arkadaş Olur !!!

 

Kur’an-ı Kerim bizim yaşam kılavuzumuzdur. Hayat kitabımızdır. Hayatımızın her anında ihtiyacımıza göre ona müracaat eder, ondan faydalanırız. Onu aradan çıkarınca bize kim veya ne kılavuzluk edecektir? Hiç düşündük mü?

 

Hem kendi hayatımıza hem de çevremize şöyle bir bakalım. Kur’an’ı hayatından çıkaranların kılavuzu nefsi olmaktadır. Nefsin kılavuzu ise şeytandır. Nefis terbiye edilmemişse, kontrol altına alınmamışsa dersini şeytandan alacaktır. Peki, hiç düşündük mü dersini şeytandan alan, şeytanın kılavuzluğunda yol alanın akibeti ne olur? Bu yolun sonu nereye varır? Gelin bunu da Kitabımızdan Yüce Rabbimizin bize bildirdiklerinden okuyarak anlamaya çalışalım. Rabbimiz bizleri şöyle uyarıyor: 

  

Kim de Rahman (olan Allah)'ın zikri (Kur'an'ın hükümleri)ni görmezlikten gelirse, biz de ona bir şeytanı musallat ederiz ki artık o, onun (ayrılmaz) arkadaşı olur. (Zuhruf, 36)

 

Şüphesiz bu (şeytan)lar, onları yoldan çevirirler, onlar da kendilerinin doğru yola erişmiş olduklarını sanırlar. (Zuhruf, 37)

 

Nihayet (Kur'an'ın hükümlerine körlük edip arkadaşı yüzünden yoldan çıkan o kimse), bize geldiği zaman (o kötü arkadaşına): "Keşke benimle senin aranda iki doğu (güneydoğu ile kuzeydoğu), kadar uzaklık olsaydı: Meğer sen, ne kötü arkadaş(imişsin!)" diyecek. (Zuhruf, 38)

 

Şimdi Rabbimizin bu uyarılarından sonra şöyle kendimize dönüp bir soralım. Senin yoldaşın ve arkadaşın kim ey nefsim? Senin hayatına kim yön veriyor? Kur’an günlük yaşantının neresinde? Ne kadar hayatına müdahele ediyor ve sana yön veriyor? Bu sorunun cevabını bulduysan ve gönül rahatlığıyla Kur’an ve sünnet diyebiliyorsan, ne mutlu sana. Allah yolunu mübarek eylesin. Gönlünü ve gözünü nurlandırsın. Yolunu açsın.

 

Eğer bu soruya cevabın Kur’an değil de nefsin veya şeytan ise hemen ondan uzaklaşmalısın. Çünkü Şeytan senin apaçık düşmanındır. Sen de onu düşman bellemelisin. Ondan yolunu ayırmalısın. Onun yolunun sonu çıkmaz sokaktır. Cehenneme varır. Senin arkadaşın olamaz.

 

Sen, Allah’ın yeryüzündeki halifesisin. Sen, Resülullah’ın sav kardeşimdir diye iltifat ettiği müminsin. Sen, Cennete adaysın. Cennet sana aşık, yolunu gözler. Sen, Cenneti bırakıp, geçici zevklerin peşine düşerek Rabbine sırt çeviremezsin. Şeytanın ve arkadaşlarının dostluğu sahtedir. En muhtaç olduğun günde seni yalnız bırakacaktır. Sakın ona uyma. Sen, Rabbinden sana gelene kulak ver. Gönlünü Rabbinin ayetlerine aç. Rabbine aç. Rabbin seni yalnız bırakmayacak. Seni herkesin birbirinden kaçtığı bir günde kendi rahmetine alacak ve seni mahsun bırakmayacak. Sana vaad ettiklerini ve daha fazlasını verecek.

 

Akıllı olan insan Kur’an ile Rabbine tutunur vesselam.

 

Kur'an'ın şefaat ettiklerinden olmak niyazıyla...

 

Ahmet Bulut

 

Not:Katılacağımız programlar sitemizde yayınlanmaktadır.

 

www.ahmet-bulut.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum