KUDURMUŞ İSRAİL

İHH İnsani Yardım Derneği’nin öncülüğünde Gazze için” İnsani Yardım” taşıyan gemilere İsrail tarafından silahlı saldırıda bulunarak yardımı engellemeye çalışması bu işin arka planını ve vehametini anlatmaya yeter.

Üstelik uluslar arası sularda, üstelik korumasız,  silahsız, sırf insani yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırılması masum gözlerle izlenecek kadar basit bir şey değildir.

İsrail’in kudurmuşluğunu, Filistin davasının ne demek olduğunu gözler önüne sermesi açısından dikkatle izlenmesi gerekmektedir.

Bu İsrail tarafından birinci derecede Türkiye’ye, ikinci derecede İslam alemine ve dünyaya meydan okumadır.

Uluslar arası sularda, uluslar arası hukuku hiçe sayarak böyle bir saldırı Filistin’deki durumun adil bir mücadele değil doğrudan doğruya Filistin halkının yok edilmesine yönelik fiili bir durumdur.

Türkiye bu durumu sadece telin ederek geçiştiremez.

Bu duruma ciddi yaptırımlarla müdahale edilmelidir.

Yüzyıllar boyu dünya tarafından dışlanmış, İslam alemi tarafından kendilerine yurt verilmiş Yahudiler bu gün katiller sürüsü olarak Filistin’de özellikle Gazze’de katliamlarını sürdürülüyordu.

Bu gün Filistin’e yapılan insani yardım götüren “ROTAMIZ FİLİSTİN YÜKÜMÜZ İNSANİ YARDIM” sloganı ile yola çıkan YARDIM gemilerine saldırması, rast gele ateş açarak insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olması kamu vicdanını çok derin bir şekilde yaralamıştır.

Artık bu zulmün bitmesi, gerekirse son derece sert yaptırımlar kullanılarak İsrail katliamının durdurulması gerekmektedir.

Türkiye elinden geleni yapacaktır. Buna inanıyoruz.

İslam alemi gerekeni yapmalıdır.

Korkak davranarak İsrail zulmünden kurtulmak, Gazze’nin selameti için yeterli değildir.

Dünya bu saldırıya tarafsız kalamaz.

Yazımı hazırladığım saatlerde Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından “KABULÜ MÜMKÜN DEĞİL, ŞİDDETLE KINIYORUZ” dedi. Devamında İsrail bunu sonuçlarına katlanacaktır dedi.

Ümidimiz , gerçekten bunu İsrail’in yanına bırakılmamasıdır.

Gerekenin en uygun şekilde yapılmasıdır.

Türkiye’nin bölgede oynadığı role karşı bir saldırı bir meydan okuma olduğu unutulmamalıdır.

Ümidimiz Türkiye'nin bu süreçte İslam alemi, Birleşmiş Milletler yani Dünya ile entegre olarak bu kudurmuşluğu susturmasıdır.

İsrail’in pisliklerini her fırsatta destekleyen yalnız Obama’nın Başkan olduğu dönemden itibaren daha dikkatli yaklaşan ABD bu durumu nasıl değerlendirecek gelecek günler bunu gösterecektir.

Ahmet TÜRKAN - HABERNAME

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum