Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

''Gençliği iyiye yönelten,insanlığı iyiye yöneltir''

Bir toplumu oluşturan en önemli unsurlardan biride gençliktir. Gençliği ahlak ve maneviyat açısından sağlam olan toplumlar huzur ve güven içerisindedirler. Ancak böyle bir gençlik profili oluşturmak hiç kolay değildir. Hele günümüzde bu, iğneyle çukur kazmak gibi zordur. Çünkü, hazırlanmış binlerce tuzak aç kalmış ejderhalar gençlerimizi yutmak için beklemektedir.

Bu noktada ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak adına kendine fırsat verilmesini talep eden genç neslin sorgulaması ve yüzleşmesi gereken öncelikli gerçek; bizzat kendisidir. Popüler kültürün dayanılmaz hafifliği içinde kıvranan, kendi dilinin, inancının, kültürünün ve sanatının inceliği, zenginliği ve güzelliğiyle tanışmadan, derme çatma Batı ve Amerikan kültürünün istilasına maruz kalan, modern dünyanın sığ kültürü içinde kalıplaşan, yabancılaşan ve başkalaşan bir gençlik; ülkenin geleceğinde nasıl söz sahibi olabilir? Bu soruyu genç nesillerin öncelikle kendilerine sorması ve doğru cevabı yine fert olarak kendilerinin vermesi gerekmektedir.
 
Maalesef cennet ülkemizde özellikle gençler, tarihe damgasını vurmuş model insanlardan, tarihin gerçek aslanlarından bi haber ve mahrumdurlar. Fahişelerin, edepsizlerin, cahillerin, ayaktakımının allanıp pullanarak, süper star ve mega star olarak sunulması, hırsızların, sahtekarların, çetelerin, darbecilerin, milleti kafesleyip balyozlayanların örnek lider şeklinde taktim edilmesi herhalde en çok cennet mekan Fatih Sultan Mehmet'in kemiklerini sızlatır.
 
Sahte önderlerle yanıltılan nesile, örnek alınacak gerçek büyükler unutturulmakta, hakiki örnekten mahsum kalan nesiller de şaşkınlık ve karanlık içinde bocalayıp durmaktadır...

   Wiliam JAMES

* Gençliğin rûhunu,işlemeyen bir tarla gibi kendi hâline bırakırsanız,orada ısırganlar,dikenler yetişir biter

 
Benjamin FRANKLIN

* Gençliği iyiye yönelten,insanlığı iyiye yöneltir

Lucius A

* Gençliğin eğlence vakti olduğunu zannedenler,ahmaktır. Gençlik, çalışıp kazanmak vaktidir.

 
Hz.Ali (R.A.)

* En hayırlı genç o'dur ki,ihtiyar gibi ölümü düşünüp âhiretine çalışarak,gençlik hevasâtına esir olmayıp gaflete boğulmayandır.


Said-i NURSÎ

Gençliğini gülerek geçiren, ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum