Obama Domuzlara Sahip Çık

Dün Enteresan bir gün yaşadım. Cuma namazını Massacchusetts’in (MA) en güzel camilerinden biri olan Wayland’da kıldım. Oraya gitmemin asıl sebebi ise cenaze namazı içindi. Ölen merhum da MA in ilk camilerinden olan Sharon Cami’nin kurucularından kalp doktoru Pakistanlı Dr. Mian Ashraf kardeşimizdi.

 

Cuma Namazını Cezayirli Muhammed kıldırdı. Cenaze namazını ise Lübnanlı meşhur İmam Dr. Talal Eid kıldıracağı için 15-20 dakika beklememiz gerektiği söylendi. Bu esnada Cuma Namazını kıldıran Cezayirli Muhammedin ABD’li bir bayanla samimice konuşmaları dikkatimizi çekti. Daha sonra berbarce cemaatin önüne geçtiler ve yapılan anons işin gerçeğini ortaya çıkardı.

 

Amerikalı tam tesettüre bürünmüş bayan, meğersem şehadet getirip müslüman olmak istiyormuş. Cezayirli Muhammed’in söylediklerini gayet güzel bir şekilde tekrarlayarak müslümalığa geçerken; tam o esnada tabut camiye getirildi.

 

Gördüğüm manzarayı kolay kolay unutacağımı sanmıyorum. Zira müslümanlığa geçerek yeniden doğan Amerikalı bayan, Allahın Wayland Camiine bir hediyesiydi sanki. Bir kişi defnedilirken aynı anda diğer birisi müslüman oluyordu.

 

Peygamberimizin hadisini hatırlıyarak cenazeyi hayli uzak olan kabristanlığa kadar takip edip vazifemi tam yapayım dedim. Hulasa o gün çok değişik ve güzel duygularla akşam eve doğru yola koyuldum

 

***   

 

Arabamda muhafazakar Cumhuriyetçi Partinin radyosu olan FM Talk’u dinlemeye başladım. Meşhur radyo programcısı Michael Graham Obama’ya demediğini bırakmıyordu.

 

Malumunuz olduğu üzere Obama Haziran 4 te Mısıra gidecek ve tüm müslümanlara, özellikle de Arap Dünyasına oradan seslenecek. Yine malumunuz olduğu üzere domuz gribi çıktığında; Mısır Hükümeti ülkedeki bütün domuzları itlaf etti. Tabii Mısır'da o domuzları üreten ve tüketenler, Mısırlı Hristiyanlar.

 

Michael Graham, Obama’ya Mısır’a gittiğinde öldürülen bu domuzların hesabını Hüsnü Mübarek’e sormasını istiyordu. Bir taşla üç kuş vurarak aynen şöyle diyordu. Mr Obama nasıl olurda en büyük diktatörlerden birisi olan Hüsnü Mübarek’in ülkesine gidersin? Madem gidiyorsun, oradaki kardeşlerimiz olan Goptik Hristiyanların tek geçim kaynakları olan Domuzlarının, grip bahane edilerek öldürülmesinin hesabını mutlaka sormalasın.

 

***

 

Dostlar sizce Michael Graham tebriki hakedyor mu? Bence ediyor. Düşünsenize, adam taa Mısırdaki din kardeşlerinin bilerek (ki Mısır hükümetinin yaptığı desteklenecek bir davranış değil) öldürülen domuzlarının hesabını soruyor.

 

Peki bizler acaba dünyanın her tarafında Mardinde, Afganistanda, Afrikada, Filistinde, Irakta ve daha nice yerlerde hunharca öldürülen kardeşlerimizin hesabını soruyor muyuz?

 

Karşı kıyıdan hepinize selamlarımla....

 

Habername@yahoo.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum