Prof. Orhan ÇEKER

Prof. Orhan ÇEKER

Tüm İnsanlara Şahid

Yahudiler niçin başarılı, müslümanlar niçin geri, müslümanların hedefinde dünya başarısı da yok mu sorusu.

Şu cümle ile başlayayım: ALLAH TEALA bu kainatı yarattığı günden beri şaşmaz ilkeler yani SÜNNETULLAH koymuş ve adaletinin gereği olarak bunu ancak kıyametle değiştireceğini söylüyor. RAHMAN oluşu da bunu gerektirir.Yani bu ilkeleri kim kullanırsa ALLAHın vadi gereği olarak sonucunu alır. Bu ilkeyi belirttikten sonra gelelim konuya.

ALLAHın eli ,rahmeti, bereketi,imdadı cemaatın üzerinedir. Hadis-i şerif bunu açıkça belirtiyor. Bu ilkeden istifade eden 1 numara cemaat yahudilerdir. Müslümanlar şimdilerde CEMAAT olamadıkları için bu tuhaf durumdadırlar. Gelelim şimdi de sorunun devamına: Kur'an müslümanları TÜM İNSANLARA ŞAHİD ümmet olarak tanımlıyor (Bakara 143). Müslümanlar, bu vasıflarının farkında mı aceba. Tek başına bu vasıf bile insanı evrensel heyecana sürüklüyor.

Pekala şahidlik ne demek; Şahid görüp gözeten, çirkinliğe ve zulme el koyan,ben varken burada kötülük olamaz diyen insan demektir. Ümmet-i Muhammed kendisine uygun görülen bu vasfa sahiplense düşünebiliyor musunuz dünya ne halde olur.Sadece müslümanlardan birinin değil, bir gayri müslimin bile burnu kanasa ümmet olaya el koyacak ve o zulmun hesabını soracaktır.İnsanlık diyecek ki; Yeryüzünde madem ki müslümanlar var öyleyse dert yok tasa yok,ben zulüm görmem,geleceğimden eminim.İşte adil ve doğru şahidliğin sonucu budur.

Gayri müslimlere ALLAH TEALA imkan verdi. Fakat onlar bu şahidliği yürütemediler. Bu vasıf onlara ağır geldi,ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar. Bu vasfı şerde kullandılar.Net olarak görüldü ki gayri müslimler bu imtihanda sınıfta kaldılar. Öyleyse bu vasfın hakkını verecek bu vasfın esas sahibi olaya el koymalı ve bu vasfın hakkını vermelidir. Ahiret hesabı içindeki müslümanlar hem bu vasfa ehil hem de bu görevden sorumludurlar.

Ey müslümanlar bu çetin imtihana hazır olun. Zerre kadar kurtuluş yok. Sen bu ulvi vasfı niçin ehil olmayana bıraktın da dünyayı yaşanmaz hale getirmelerine fırsat verdin. Güya insan hakları savunucusu bu gerçek haramilere sen imkan verdin. Haramiden hiç şahid olur mu. Tilkiyi tavuğa çoban yapmak kadar tuhaf ve tehlikeli bir durum. Kur'an'da adı geçen peygamberlerin % 60 tan fazlası sadece beni israile gönderilmiş. 4 büyük kitabın üçü sadece bunlara verilmiş,bunlar hiç peygambersiz kalmamış.

Bu olayın sonucu şu: Buna rağmen bu kavim eğitilememiş ve eğitime hasret kalmış tarih boyu. Bu kavim tarihte fesadla eşanlamlı olarak anılmıştır.

Şimdi EY müslüman sen yer yüzünün şahidliğini tilkiye bırakırsan sen sorumlu olmayacak mısın. Öyleyse hesabına hazır ol. Senden beklenen adalete ve şahidliğe tüm insanlık son derece muhtaç bulunmaktadır. Senin bu adaletinden ve şahidliğinden haramiler bile olumlu anlamda istifade edeceklerdir. Zalime de mazluma da yardım etmen zamanı gelmedi mi.Unutma Şanlı Peygamberinin ifadesiyle; zalimi zulmetmesinden alıkoymak zalime yardımdır. Zalimin de eğitilmesine ve insanlığa kazandırılmasına ihtiyacı vardır.

Yeryüzünün halifesi ve şahidi olarak sen ey müslüman görevin hem ulvi hem de çetin, unutma.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum