TEK EŞLİLİK Mİ O DA NE?

TEK EŞLİLİK Mİ O DA NE?

 

 

Erkekler bir kadında ne arar? İşte bu sorunun yine bir erkek tarafından verilen cevabı:

Bir erkek bir kadında;

Arkadaşlık

Cinsellik

Annelik

Ev kadınlığı (Hizmet davranışları)

 

Evet, hanımlar bu dört özelliği tam anlamıyla taşıyorsanız mutlu bir beraberliği büyük bir olasılıkla yakalamışsınız demektir ki bu da küçük bir azınlığı ifade eder.

 

Çünkü her madde ayrı bir kadını ifade etmektedir.

 

Yani 4 rol bir kadın…… Bu da  4 ayrı eş demektir aslında…..

 

Eğer bu 4 özelliği taşımıyorsanız ya eşiniz tarafından aldatılmaya ya da eşinizin başka bir beraberliğine katlanmaya hazır olmalısınız…

 

Çok eşliliği tercih eden erkekler bu dörtlünün bir veya bir kaçının olmaması durumunda arayışlara başlamaktadır… Bu onun haklı bir arayışıdır aslında…

 

Eşi tarafından aldatılan hanımların eşlerini suçlamak yerine kendilerini acımasızca eleştirip yargıladıklarını, suçu tamamıyla kendilerinde aradıklarını biliyorum. Böyle düşünen kadınlar başkasının hayat sahnesinde ve yine başkasının kendisi için seçtiği rolü oynamaktadırlar…

 

Bu rol kimi zaman anne, kimi zaman hizmetçi, kimi zaman da sadece cinsel arzuların tatmin edildiği kişi olmaktır.

 

Kendi hayat sahnenizde başrolü oynamanız için sizleri harekete geçirecek güç sadece aldatılmak ya da boşanmak mı olmalıdır?

 

Allah’a kul olmak sosyal hayatın içinde yer almak, vermenin ve paylaşmanın o mucizevi gücünü ruhunuzda hissetmek için daha ne kadar bekleyeceksiniz?

 

Tek eşli olup da mutluluğu yakalayabilen hanımların sayısının çok az olduğu boşanma oranlarından da açıkça anlaşılmaktadır.

 

Eşinizin sizi aldatmasını yeya başka hanımla olan beraberliğini hayatınızı karartmanıza neden olan güç olmaktan çıkarın artık.

 

Eğer ihtiyacınız olan güven ve huzuru eşinizde buluyorsanız, maddi ve manevi ihtiyaçlarınızı size sağlayabiliyorsa eşiniz inanın bunların dışında yaşadığınız hiçbir şey gözünüzden akıtacağınız o birkaç damla yaştan daha kıymetli olamaz. Lütfen o çok değerli gözyaşlarınızı bir erkek için değil de, kul olarak Yaradan’ın huzuruna çıkmaya gerçektenden yüzümüz olmadığı için akıtalım….

 

Bu hayat ne bir erkekten ne de o erkeğin bize yaşattıklarından ibarettir. İnanın hayatta o kadar ciddi sorunlar ve acılar yaşanmaktaki bizler en başta annelerimiz sonrasında da eşlerimiz tarafından bize biçilen o küçük dünyanın içine sığdırılmaya çalışıyoruz. Ve hâlâ çok eşlilik veya tek eşlilik saçmalığını tartışıp duruyoruz.

 

Dünyaya gelme şansını bize veren Rabbimize olan kulluk görevlerimizi bir kez daha düşünmeye ve kadın olarak içinizde olan o muhteşem gücü keşfetmeye davet ediyorum sizleri. Bu dünyayı yöneten erkekleri, bir kadının dünyaya getirip ve yine o erkekleri bir kadının yetiştirip yönettiği gerçeğini lütfen unutmayalım.

 

Kısacası dünyayı değiştirecek güce sahip olan kadının bu hayattaki mutluluğu ya da mutsuzluğu bir erkeğin dudaklarından dökülecek birkaç kelimeye lütfen bağlı olmasın.

Lütfen içinizde zaten var olan o mutluğu keşfedin ve ruhunuzdaki aydınlıkla etrafınız aydınlatın.

İşte bu yüzden diyorum ki tek eşlilik mi o da ne?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
246 Yorum