0,99'luk etiketler bir kandırmaca mı?

0,99'luk etiketler bir kandırmaca mı?

"1 TL" yerine "0.99 TL" yazılmasının tüketiciyi aldatmaya yönelik bir davranış olup olmadığının sorulduğu Sanayi Bakanı Nihat Ergün, vatandaşları 1 kuruş için uyardı

Bir gazeteci, etiketlerdeki '9' rakamı ile biten fiyatları gündeme getirdi ve...
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet ediyordu. Bir gazeteci arkadaşımız, etiketlerdeki "9" rakamı ile biten fiyatları gündeme getirdi.

Marketlerde örneğin portakala konulan etikette 1 TL yerine 0.99 TL yazılmasının tüketiciyi aldatmaya yönelik bir davranış olup olmadığını sordu. Tüketici haklarını koruma görevi bulunan Sanayi Bakanı Ergün, etiketlerdeki bu fiyatlara müdahale etme haklarının bulunmadığını söyledi.

Bu fiyatlandırma yönteminin pazarlama taktiği olduğunun altını çizdi. Ancak 0.99 TL yazan marketlerin 1 TL ödenmesi halinde artan 1 kuruşu geri vermek zorunda olduklarına da dikkat çekti.

Ergün, “Eğer 0.99 TL yazıp 1 kuruşu geri vermeyen marketler varsa bunlar hakkında tüketiciyi kandırmaktan dolayı işlem yapabiliriz” dedi. Bakan Ergün şimdi, tüketicilerin bu konudaki şikayetlerini bekliyor. Bakan'ın "9" operasyonunu Kafe Ankara olarak bütün tüketicilere duyurmak istedik.

Kafe Ankara- BUGÜN

Etiketler :