'1 Günde 1 Hatim' programı

'1 Günde 1 Hatim' programı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 18 yıl önce başlatılan, 9 yıldır ise aralıksız sürdürülen 'Kutlu Doğum'a Özel 1 Günde 1 Hatim' programı tamamlandı.

Merkez Sani Konukoğlu Camii'nde sabah namazıyla başlayıp yatsı ezanıyla sona eren programı herhangi bir dernek veya kuruluş organize etmiyor. İşadamlarının sponsorluğunda, Hafız Nuri Korkmaz'ın nezaretinde 18 yıldır sürdürülen '1 günde 1 hatim' merasimi İnegöl halkından yoğun ilgi görüyor.

Sabah ezanıyla başlayan '1 günde 1 hatim' programına katılanlara sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, akşam yemeği, molalarda da tatlı, hurma ve zemzem ikram ediliyor. Programı uzun yıllardır takip ettiklerini ifade eden vatandaşlar, "1 gün süresince 10 saat süren hatim programı asla bıkkınlık ve usanç vermiyor. Peygamberimizin hayatı Kuran'dı. Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde böyle programlar bizlere usanç değil mutluluk veriyor. Bu imkanı tanıyan hayırsever işadamlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

'Kutlu Doğum'a Özel 1 Günde 1 Hatim' programı yatsı ezanıyla sona erdi. Hatm-i Şerif'in ardından Hafız Nuri Korkmaz'ın yaptığı dualar ve Hz. Peygamber'e salatü selamlarla son buldu. Program çıkışında katılanlara gül dağıtıldı.

1 Günde 1 Hatim uygulamasını başlatan Hafız Nuri Korkmaz, 1943 yılında Keles'in Yazıbaşı köyünde doğdu. Hafızlık icazetini 10 yaşında köyündeki cami görevlisi Hüseyin Mezarcı'dan, talim terbiye dersini ise 13 yaşında iken İstanbul Üsküdar Büyük Selimiye Camii imamı Hasan Tahsin Ilıcalı'dan 6 yıl süreyle aldı. 1966 yılında İzmir'in Bergama ilçesinde kayyım olarak göreve başladı. Korkmaz, daha sonra İnegöl İshakpaşa Camii'nde 18 yıl görev yaptıktan sonra emekli oldu.

 

Etiketler :