1 günde sigaraya veda edebilirsiniz

1 günde sigaraya veda edebilirsiniz

Sigaradan yalnızca bir günde kurtulmak ister misiniz? Yanıtınız "evet"se yazıyı tüm okuyun

Sigara içme alışkanlığından kurtulmak çok güncel bir konu. Halen uygulanan pek çok değişik yöntemler her gün artan taleple karşı karşıya . Şöyle bir soru soralım kendimize. Eğer sigarayı bırakmak için harekete geçseydiniz nasıl bir yöntemle bırakmak isterdiniz? Kriterleriniz neler olurdu? Mesela etkili, kısa sürede sonuç veren , kalıcı ve kişinin ruhsal ve fiziksel yapısını en az etkileyen bir yöntem olduğunu bilseniz bu alışkanlığınızdan kurtulmaya öncelik verir miydiniz? Bugün size çok iyi bir haberimiz var.Burada kısaca açıklayacağımız teknikle, yaşadığınız sürece bu alışkanlıktan kurtulmanız mümkün.Gerisi size ve karalılığınıza kalmış.

Sigaraya son programının başarısının anahtarı, sigara içmeye duyulan psikolojik ihtiyacın ortadan kaldırılmasında yatmaktadır..Programın ilk 4 saati Farkındalık tedavisi dediğimiz bilinçlendirmeye ayrılmış.Neyi niçin yaptığınızı bilirseniz ,yapıp yapmama konusunda seçim hakkınız olur.Pek çok tiryaki bu açıdan karanlıkta kalmıştır.Bilinçaltı programlarından ve bu programların nasıl oluştuğundan ve öneminden habersizdir.Yani düşmanını tanımaz ve haliyle kullandığı stratejiler başarısızlıkla sonuçlanır.Oysa kapıyı açan anahtar farkındalıktır.Sigarayı niçin içtiğinizi zannettiğiniz ile gerçekte neden içtiğiniz iki farklı hikayedir ve gerçek nedenleri bilmek başarıya giden ilk adımdır. İkinci yarıda Bilinçaltı eğitimi yani Hipnoterapi var. Yaşamınızın herhangi bir alanında kalıcı bir değişiklik yapmanız için bilinçaltınızı bu değişime ikna etmeniz gerekir.Eğer bilinçaltınızla siz aynı tarafta yer almazsanız yapmak istediğiniz değişim geçici bir deneyim olarak kalacaktır.Bu nedenle her türlü bağımlılık tedavisinde veya bir alışkanlığınızı değiştirmeniz için bilinçaltının bu değişikliğe ikna olması gerekir ki bu yöntemin adı HİPNOZ dur..Üçüncü bölümde de sigara içme isteğini etkili bir şekilde azaltan ve hastaya da öğretip uygulamasını sağladığımız Düşünce Alanı Tedavisi var.Duygusal Özgürleştirme Tekniği olarakta bilinen bu yöntem özellikle bağımlılık tedavisinde yaygın olarak , diğer tedavileri desteklemek amacıyla kullanılıyor. Toplam 6 saat süren bu çalışmayı ( Farkındalık Tedavisi+ Hipnoterapi + EFT ) 21 günlük zihin eğitim programı takip ediyor.Zihin eğitim programı 1 DVD ve 6 adet hipnoz Cd sinden oluşuyor.. Hastanın her gün iki hipnoz cd si dinlemesi gerekiyor. Cd ler 25 ile 35 dakika arasında değişiyor ve hasta cd leri kendi evinin rahatlığında kendine uygun zamanlarda dinliyor. Programda açık kapı yok.Programın başarısı hem bilinç hem bilinçaltının aynı anda eğitiminden kaynaklanıyor. Birinci bölümde ki Farkındalık Tedavisinde ,sigaraya olan fiziksel bağımlılığımızın, sigara içmeğe ihtiyacımız olduğuna dair kendi kendimize ve çevremizin bize yaptığı programlamanın yanında önemsiz kaldığını vurguluyor.Sigara içmekle ilgili şimdiye kadar hiç sorgulamadığınız inançlarınız gözden geçiriliyor. Mesela sigara içenlerin sigara içmekten keyif aldıkları , sigara içmenin sosyal bir alışkanlık olduğu , can sıkıntısına ve strese iyi geldiği , rahatlattığı ve konsantrasyonu artırdığı.gibi. Ve sigarayı nikotin patchleri kullanarak veya azaltarak veya sadece iradenizi kullanarak bırakmaya çalışmanın niçin her zaman işe yaramadığını bilmeye ihtiyacınız var. Size sizi tekrar başlamaya teşvik eden durumlarla ve nikotin yoksunluğu belirtileriyle başa çıkmanın yollarını açıklıyor.

Tüm bu bilgilerin yanında çok etkili bir teknik olan NLP (Neuro Linguistic Programing) teknikleri de verilen kararı destekleme ve güçlendirme konusunda gerektiğinde kullanılıyor.
Bu programla kilo almadan , kabus görmeden, bunalıma girmeden sigarayı bırakıyorsunuz, bıraktırılmıyorsunuz. EVET, şimdi mümkün. Yaşadığınız sürece sigara içmeyen birisi olabilirsiniz .
Sizce zamanı gelmedi mi? Geldiyse ne bekliyorsunuz?
Sağlıcakla kalın.


Etiketler :