1 kişi öldü, 17 kişi hastanede

1 kişi öldü, 17 kişi hastanede

Kadınlar hamamında, vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otu kelimenin tam anlamıyla faciaya yol açtı: 1 kadın öldü, 17 kadın hastanelik oldu...

Alınan bilgiye göre, il merkezindeki Çarşı Hamamı'nda yıkanan 18 kadın, bir süre sonra fenalaşarak bayıldı. Hamam görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine gönderilen ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadınlardan Hanife Şık'ın öldüğü belirlendi.

Diğer 17 kadından 6'sı hastanede yatırılarak tedavi altına alınırken, 11'inin ayakta tedavisi sürüyor.

Kadınların, hamam otu olarak da bilinen, vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otundan kullandıkları, ardından fenalaştıkları, kadınların bu ottan zehirlenmiş olabilecekleri belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

ÇEVRE HASTANELERE SEVKEDİLDİLER

Bayburt'ta bir hamamda, vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otundan zehirlendiği sanılan 17 kişiden 5'i, tedbir amacıyla çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, il merkezindeki Çarşı Hamamı'nda yıkanan ve ''hamam otu'' olarak da bilinen zırnık otundan kullandıktan bir süre sonra bayılan 18 kadın, Bayburt Devlet Hastanesine kaldırılmış, kadınlardan 1'i hayatını kaybetmiş, 17'si tedavi altına alınmıştı.

Bayburt Devlet Hastanesinde tedavisi süren 2'si çocuk, 3'ü kadın toplam 5 kişi, Erzurum, Erzincan ve Trabzon'daki hastanelere sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.