1 Mayıs kutlamaları sona erdi

1 Mayıs kutlamaları sona erdi

Taksim'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sebebiyle alınan güvenlik önlemleri tamamlandı. Polis alana gelenleri aramaya başldı. İşte ilk notlar...

16:12 - Taksim'deki kutlamalardan geriye çöp kaldı

1 Mayıs kutlamalarının ardından Taksim Meydanı'nda çöpler ve temizlik işçileri kaldı. Kutlamaların yapıldığı Taksim Meydanı ve çevresini, pet şişeler, bayraklar, bardak, yiyecek ve kağıt atıkları doldurdu. Çöpleri temizlemek üzere, ellerinde süpürgelerle çok sayıda belediye işçileri ve çöp kamyonları, süpürme araçları ve su tankerleri Taksim Meydanı'na girdi.

 

15:21 - İşçiler sloganlar atarak dağılıyor

1 Mayıs etkinliklerine katılan işçi sendikaları, törenlerin ardından geldikleri güzergahtan ayrılıyor. Tarlabaşı güzergahından ilk ayrılanlar ise Emek Partisi ile BDP'liler oldu. Dağılma esnasında her hangi bir sorun olmadığı gözlendi.

 

14:58 - Büyüklere bayram çocuklara oyun

Taksim'de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü renkli görüntülere sahne oldu. Büyükler verilen konserle eğlenirken, kutlamalara çocuklarıyla gelen aileler ise havanın da güzel olmasıyla Gezi Parkı'nda hoş vakit geçirdi.

 

14:36 - Kutlamalara katılanlar dağılmaya başladı

Kutlamalara katılanlar dağılmaya başladı

 

SAAT 14:03 - Çarşı da meydanda

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim meydanına geldi. Şişli'de toplanan Çarşı grubu, 'Çarşı faşizme karşı' şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Arama noktalarından geçen Çarşı üyeleri, kutlamalar için Taksim meydanına girdi.

 

SAAT 14:03 - Kısa süreli gerginlik

2011/05/01-taksim-1-mayis

 

SAAT 12:21 - Meydana girişler ve çıkışlar sürüyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlandığı Taksim meydanına işçi ve memur sendikalarının girişi devam ederken, bazı vatandaşlar da kutlama alanını terk etmeye başladı.

 

SAAT 12:07: Türk-İş, Taksim'e giriş yaptı

Dolmabahçe'de oluşturulan TÜRK-İŞ korteji de DİSK, KESK ve HAK-İŞ konfederasyonlarının ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının yapıldığı Taksim Meydanı'na giriş yaptı.

SAAT: 11:57 - Arama noktasında gerginlik

Taksim'deki 1 Mayıs kutlamaları için Harbiye'de kurulan arama noktasında Halk Cephesi üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Arama noktasına gelen Halk Cephesi üyesi bir grup, polisin arama isteğine direnince gerginlik yaşandı. Eylemciler, ellerindeki flama sopalarını polise fırlattı. Polisle eylemciler arasındaki gerginlik sürüyor.

SAAT: 11:36 - Meydan teknolojik kasklarla görüntülendi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim meydanına giriş yapıyor. Bu arada, çevik kuvvet polisleri için özel olarak üretilen teknolojik kasklar ilk kez kullanıldı.

SAAT: 11:31 - Arama noktasında polislerle tokalaştılar

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde Taksim meydanına doğru yürüyen kortej, Harbiye'de kurulan arama noktasından geçmeye devam ediyor. Kortejin önünde yürüyen eski DİSK Başkanı ve CHP Milletvekili adayı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün arama noktasından geçtikleri sırada kendilerini karşılayan polis memurları ile tokalaştı.

SAAT: 11:30 - Kanlı 1 Mayıs'ta ölenler unutulmadı

Kanlı 1 Mayıs olarak bilinen 1977'deki olaylarda ölen 37 kişi, Kazancı yokuşunda anıldı. Taksim meydanına gelen sendikalar, yokuşta bulunan anıta karanfil bırakarak kanlı 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenleri andı.

SAAT: 11:17 - Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu. Kazancı Yokuşu'ndaki anma törenin ardından Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne gelerek, zemini kırmızı karanfil olan ve üzerinde de beyaz karanfillerle '1 Mayıs' yazılı çelengi anıta bıraktılar.

SAAT: 11:06 - İşçiler Taksim meydanını dolduruyor

Taksim meydanında 1 Mayıs'ı kutlamak için Türkiye'nin birçok ilinden gelen işçiler, alanı doldurmaya başladı. DİSK öncülüğünden Şişli'den, KESK öncülüğünde Unkapanı'ndan ve Türk İş öncülüğünde Dolmabahçe'nden yürüyüşe geçen işçiler, Taksim meydanını doldurmaya başladı. İşçilerin alana gelişleri sürüyor.

SAAT: 10:10 - İşçiler, Taksim meydanına giriş yapmaya başladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için Unkapanı tarafından gelen işçiler, Taksim meydanına giriş yapıyor. Kutlamaların yapılacağı alanda oluşturulan noktalarda vatandaşlar tek tek aranıyor.

SAAT: 10:06 - İşçilerden mehterli yürüyüş

Taksim meydanında 1 Mayıs'ı kutlamak için Dolmabahçe'de toplanan işçiler, mehter eşliğinde yürüyüşe geçti. Sabah erken saatlerde Dolmabahçe'de toplanan işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra işçiler mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde Taksim meydanına doğru yürüyüşe geçti.

SAAT: 09:59 - DİSK kortejinde hazırlıklar tamamladı

Taksim meydanında kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle DİSK'in öncülüğünde oluşturulan kortejde hazırlıklar tamamlandı.

SAAT: 09:52 - Şişhane'deki gruplar Taksim'e yürüyor

1 Mayıs İşçi Bayram'ı kutlamalarına katılmak isteyen çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere üye gruplar, Şişhane'de toplandı. Küçük gruplar oluşturan katılımcılar, pankart ve dövizler açarak Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Grupların önceki yılların aksine birbirinden bağımsız yürümesi dikkat çekti.

SAAT: 09:30 - DİSK ve HAK-İŞ yürüyüşe geçti

DİSK ve HAK-İŞ işçi konfederasyonlarınca ayrı ayrı oluşturulan kortej, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

SAAT: 09:00 - Prangalı işçi afişi, 34 yıl sonra Taksim'de

Kanlı 1 Mayıs olarak bilinen 1977'de Taksim'de yaşanan olaylar sırasında AKM önünde asılan prangalı işçi afişi, 34 yıl sonra yeniden aynı yerde vinçlerin yardımıyla asıldı. 1 Mayıs 1977'de 34 kişinin hayatını kaybettiği işçi bayramı kutlamalarında Taksim meydanında asılan prangalı işçi afişi, 34 yıl sonra yeniden aynı yerinde asıldı. Üç vincin yardımıyla asılan afişte, 'Tüm İşçi ve Emekçilerin Bayramını Kutlarız, 1 Mayıs' yazısının altında prangalı işçiyi sembolize eden resim bulunuyor.

SAAT: 08:26 - Taksim Gezi Parkı'nda bomba araması yapıldı

Taksim'de kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Taksim ve civarında bulunan parklarda ve yeşillik alanlarda polis dedektörlerle bomba araması yaptı. Vatandaşlar da meydana aranarak alındı. Binaların tepelerinde de polis ekipleri önlem aldı.

SAAT: 08:06 - Taksim'e çıkan yollar trafiğe kapatıldı

1 Mayıs İş Bayramı kutlamalarının yapılacağı Taksim meydanına çıkan yollar sabah saat 7:00'da araç trafiğine kapatıldı. Polis araçları ve çekicilerle kapatılan yollardan sadece alanda görevli polis araçlarının geçmesine izin verildi. Fatih tarafından gelip Taksim meydanına gitmek isteyenler yolların kapatıldığı Şişhane'de toplu taşıma araçlarından inerek yürümek zorunda kaldı. Özel araçları ile gelen vatandaşlar ise Şişhane tarafından Kasımpaşa'ya yönlendirildi. Bu arada, görevli polislerde toplu taşıma araçları ile gelerek görev yerlerinde beklemeye başladı.

SAAT: 07:48 - Taksim'de hazırlıklar tamamlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Taksim ve çevresindeki güvenlik önlemleri tamamlandı. Taksim'e çıkan yollar, saat 07.00 itibariyle yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde bin 200'ü il dışından olmak üzere 38 bin polis görev alacak.

SAAT: 05:40 - İstanbul dışından bin 200 polis getirildi

Taksim'de kutlanacak olan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' sebebiyle İstanbul dışından kara ve hava yoluyla bin 200 polis getirildi. Güvenlik önlemleri kapsamında toplam 38 bin polis görev yapacak. 1 Mayıs dolayısıyla takviye olarak İstanbul'da görevlendirilen polis ekiplerini taşıyan Türk Hava Yolları'na (THY) ait iki özel uçak, saat 04.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Teçhizatlı çevik kuvvet ekipleri, 15 İETT otobüsüyle görev yerlerine götürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.