1 milyon metrekarelik Türkiye'deki en modern hayvan rehabilitasyon merkezi Konya'da

1 milyon metrekarelik Türkiye'deki en modern hayvan rehabilitasyon merkezi Konya'da

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi ortaklığıyla Akşehir’e kazandırılacak hayvan barınağı ve bakımevi inşaatını inceledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir’de yapımı süren hayvan barınağı ve bakımevi inşaatında incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanları ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Başkan Altay, merkezdeki 1 milyon metrekarelik barınak alanında Türkiye'deki en modern hayvan rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verdiklerini söyledi.

“AKŞEHİR, CİHANBEYLİ VE SEYDİŞEHİR’DE İNŞAATLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

İlçelerde de ilçe belediyeleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında yeni rehabilitasyon merkezleri ve hayvan barınakları inşaatlarının devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Cihanbeyli, Seydişehir ve Akşehir'de inşaatlarımız devam ediyor. Şu anda Akşehir'deki şantiyemizdeyiz. Burası tamamlandığında hayvanların modern bir ortamda kısırlaştırıldığı ve rehabilite edildikleri bir binaya ve alana kavuşmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise 20 milyon liraya mal olacak tesisin yüzde 40'ının Tarım ve Orman Bakanlığı, yüzde 30'unun Konya Büyükşehir Belediyesi, yüzde 30'unun da Akşehir Belediyesi tarafından finanse edildiğini söyledi. Bu yeni tesisle sokak hayvanlarını daha uygun şartlarda misafir etme imkanı bulacaklarını kaydeden Akkaya, katkılarından dolayı Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye ve Başkan Altay’a teşekkür etti.

aksehir-hayvan-barinagi-inceleme-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.