1 milyonuncu Audi A3

1 milyonuncu Audi A3

Audi A3 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

1 milyonuncusu geçtiğimiz günlerde üretim bandından indirilen Audi A3 modeli, lüks kompakt sınıfın gelmiş geçmiş en başarılı otomobili olarak gösteriliyor.

Audi'nin lüks kompakt sınıftaki temsilcisi Audi A3'ün ikinci neslinin 1 milyonuncusu geçtiğimiz günlerde Almanya/Ingolstadt'daki fabrikada üretilerek müşterisine teslim edildi. İlk olarak 2003 yılında 3 kapılı ve 5 kapılı hatchback karoser formlarıyla satışa sunulan ikinci nesil Audi A3, böylece 1 milyon adeti aşan üretimiyle firmanın olduğu kadar lüks kompakt sınıfın en başarılı otomobili unvanını da elde etmeyi başardı.

Her gün 800 adet Audi A3 mo-delinin üretildiği Ingolstadt'daki fabrikaya ek olarak 2007 yılından bu yana Audi'nin Brüksel'deki fabrikasında da Audi A3 Sportback montajı gerçekleştiriliyor.

TÜRKİYEDE 12 BİN SINIRINDA

Ülkemizde ise ilk olarak 1998 yılında satışa sunulan Audi A3 ailesinden 2007 yılı sonuna kadar olan süreç içerisinde toplamda 11 bin 82 adet satıldı. Doğuş Otomotiv-Audi, 2008 yılının ilk dört ayında ise A3 ailesinden 566 adet daha satarak toplamda Türkiye'deki A3 araç parkı hacmini 11 bin 500 adetin üzerine yükselterek lüks kompakt sınıftaki üstünlüğünü kanıtladı.

Doğuş Oto Thermo King işbirliği

Üstyapı üretim yatırımlarının ardından taşımacılık sektöründeki faaliyetlerini soğutma sistemleri distribütörlüğü ile güçlendiren Doğuş Otomotiv, imzaladığı niyet mektubu anlaşması ile dünyanın önde gelen mobil ısı kontrolleri sistemleri uzman markası Thermo King'in Türkiye'deki tüm satış ve servis hizmetlerini almak üzere adım attı.

Yeni Şafak - Eylem Şimşek