10 bin liraya 14'lük gelin

10 bin liraya 14'lük gelin

Çorum'da konuşma sorunu olan oğullarıyla evlendirmek için para karşılığında bir kız çocuğunu Van'dan getirttikleri iddia edilen baba oğul tutuklandı.

Çorum'da baba ve oğul, küçük yaştaki kızı alıkoymaktan tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum merkez Türkler köyünde yaşayan Kemal K. (47), duyma ve konuşma sorunları yaşayan oğlu Sefa K'yı (26) evlendirmek için aracılar vasıtasıyla Van'ın Çaldıran ilçesinden para karşılığında D.B'yi getirtti.

Küçük yaştaki D.B'nin, Sefa K'ile evlendirilmek üzere Van'dan getirtildiği ihbarını alan Jandarma ekipleri, kızla birlikte baba Kemal K, oğlu Sefa K. ve annesi Hafize K'yi gözaltına aldı.

10 BİN LİRAYA SATILMIŞ
İfadesinde, Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşadığını söyleyen D.B, ''Babama yaklaşık 10 bin TL gibi bir para verilmiş ve benim Sefa ile evlenmem istendi. Bizim oralarda buna karşı çıkamayız. Ben de mecburen kabul ettim ve Çorum'a gelin geldim. Yaklaşık bir aydır buradayım'' dedi.

BABA BİZ DE ŞOK OLDUK DEDİ AMA
Oğlunu evlendirmek için kız aradığını belirten baba Kemal K. iddialar karşısında, ''Oğlum, kızla Çorum merkezde bir yerde tanışmışlar. Kız, oğluma 17 yaşında olduğunu söylemiş. Kızın ailesiyle görüştük, kabul ettiler ve kız bizim evimize gelin geldi. Ancak resmi nikah kıymak istediğimizde nüfus cüzdanınında kızın yaşının 14 olduğunu öğrenince şok olduk'' diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan baba Kemal K. ile oğlu Sefa K, tutuklanırken anne Hafize K, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Küçük kızın, Sefa K. ile imam nikahı ile birlikte yaşadığı bilgisine üzerine, koruma altına alına alınan D.B'nin, işlemlerin ardından bir kız yetiştirme yurduna yerleştirileceği öğrenildi.

Etiketler :