100 Bin Türk'e ABD'li olma fırsatı!

100 Bin Türk'e ABD'li olma fırsatı!

ABD Başkanı Obama"nın göçmen reformu yaklaşık 100 bin Türk"e de çifte vatandaşlık hakkı sağlıyor

Bir süre önce Türkiye'ye gelen ve büyük sempati kazanan ABD Başkanı Barack Obama, yaklaşık 100 bin Türk'ü de ilgilendiren büyük bir soruna çözüm oluyor.

2010'da yürürlüğe girecek yasayla göçmen statüsündeki Türkler, vatandaşlık hakkı elde edecek. Başkan Obama, gerçekleştireceği bu reformla göç sorununu kontrol etmeyi ve kurallı bir sistem kurmayı amaçlıyor.

SON YILLARIN EN ÖNEMLİ KARARI

Başkanın asistanı Cecilia Munoz, "Bu çalışma göçmenlerle barış projesidir. Yıllarca önemsenmediği için bugün artık vakit kaybetmeden çalışmaları tamamlamak zorundayız" dedi. ABD'de yaşayan yaklaşık 300 bin Türk'ten 100 bini hala göçmen statüsünde yaşıyor. Kararın çıkmasından sonra ABD çifte vatandaş olacak 100 bin Türk, birçok avantajdan da yararlanacak. New York kentindeki Türk-Amerikan dernekleri, bunun son yıllarda alınan en önemli karar olduğu görüşünde.

BİRÇOK AVANTAJI VAR

Ömür boyu ABD'de oturma hakkı kazanacak. Devlet dairesi ve özel sektörde sigortalı olabilecek. Çocukları da ABD vatandaşı olacak. Seçme ve seçilme hakkı olacak. Dünyanın birçok ülkesine vizesiz giriş yapacak. Amerikan özel okullarında indirimli olarak okuyabilecek. İş kurmak için çok düşük faizle kredi alabilecek. Emeklilik avantajını da yakalayacak.

Etiketler :