100 km de 4.3 litre yakıyor

100 km de 4.3 litre yakıyor

Yeni Renault Symbol satışa sunuluyor. Deneme sürüşü yapılan otomobilin yakıt tüketimi dikkat çekici.

Yeni Renault Symbol, Türkiye'de 9 Ekim 2008 tarihinden itibaren 23 bin 630 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yeni Renault Symbol'ün basın deneme sürüşü Bodrum'da gerçekleştirildi. Burada otomobilin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Türkiye pazarı için öngörülmese de aracın 1,6 motor seçeneği bulunduğunu, ihtiyaç duyulduğu takdirde üretileceğini söyledi.

YÜK KAPASİTESİ DEĞİŞMEDİ

Tunalıoğlu, önceki Symbol'e göre aracın yük kapasitesinde bir fark bulunmadığını belirterek, "Bunun altına düşürmemiz mevzu bahis değil" dedi.

PARÇALARIN YÜZDE 90'I YERLİ

Üretilen otomobillerin Türkiye'den önce ihracat pazarlarına gönderilmeye başlandığını kaydeden Tunalıoğlu, "Yeni Symbol'ün bütün bu arabaya has parçalarının yüzde 90'ı yerli. Dolayısıyla yan sanayinin de bir gurur kaynağı..." diye kaydetti

DİZELİ 100 KM'DE 4.3 LİTRE TÜKETİYOR

Toplantıda verilen bilgiye göre yeni model 1,5 DCi 85 bg motorda 100 kilometrede 4,3 litre, 1,2 16 V 75 bg benzinli motorda ise 100 kilometrede 5,9 litre yakıt tüketiyor.

Yeni Renaul Symbol'ün yatırım bütçesi 100 milyon avroyu bulurken, araç Renault'un mühendislik ekipleri arasında uluslararası işbirliğinin bir ürünü oldu.

Üretimde Oyak Renault Otomobil Fabrikalarının seçilmesi ürünlerin pazarlandığı ülkelere mümkün olan en yakın yerde üretim yapmak amacıyla projenin erken evrelerinde kararlaştırıldı.

Rusya, Türkiye, Romanya ve Cezayir bu model için en önemli pazarlar olurken, toplam üretim miktarının yüzde 80'inden fazlasının bu ülkelerde satılması bekleniyor.

2008 Haziran sonu itibariyle Symbol 13 bin 412 adet satış rakamıyla Türkiye'de sınıfının "lideri" konumundayken, Romanya, Fas ve Cezayir'de ikinci sırada yer alıyor.

Yeni Renault Symbol Türkiye'de Authentique ve Expression olmak üzere iki donanım seviyesiyle pazara sunulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı