100 küresel düşünür listesindeki 2 Türk

100 küresel düşünür listesindeki 2 Türk

ABD’de yayınlanan Foreign Policy dergisi, 2011 Yılı 100 Küresel Düşünür listesini yayınlandı. “Arap devrimcileri”nin ilk sıralarda yer aldığı listede Türkiye'den 2 isim yer aldı.

Mısırlı devrimciler, romancı Alaa Al Aswany, Uluslararası Atom Enerji Ajansı eski Başkanı Mohammed El Baradei ve Wail Ghonim’in başı çektiği listede Başbakan Erdoğan ve Dışışleri Bakanı Davutoğlu, “Türkiye için dünyada yeni bir rolü hayal ettikleri ve bunun gerçekleşmesini sağladıkları” için 16. sırada yer aldı.

Foreign Policy Dergisi, Erdoğan ve Davutoğlu’nun son 8 yılda Türkiye’yi bir “bölgesel güce" dönüştürmek için sürekli çalıştıklarını belirterek bu yıl "Arap Baharı"yla Türkiye’nin, Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünden bu yana elde edemediği bir etkinlik düzeyine ulaştığına dikkat çekti.

Türkiye’nin önümüzdeki yıldaki meydan okumalarının, İsrail ile kötüleşen ilişkiler ve demokratik Mısır’ın, rakip bölgesel güç olarak olası canlanmasını içereceğini kaydeden FP, Türkiye’de “Bu yıl yapılan seçimler, Davutoğlu ve Erdoğan, kişisel tabanlarını sağlanmaştırmakla kalmadı aynı zamanda Türkiye’nin, İslami bir demokrasi modeli olarak imajını güçlendirdi” değerlendirmesini de yaptı.”

kullan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.