100 metrede final bugün!

100 metrede final bugün!

Bolt, Blake, Powell, Gatlin, Gay, Bailey… Olimpiyatların unutulmazları arasına girmeye aday kapışmaya doğru hepsi çok formda. Dün elemelerde kendilerini sıkmayan yıldızlar, bugün ‘en hızlı adam’ olmak için yarışacak.

 

OLİMPİYATLARIN en çok merak edilen ve heyecan katsayısını yükselten spor olayı 100 metrede final bugün koşulacak. Ancak bu muhteşem yarışı çok daha unutulmaz kılacak unsurlar, bu kez hiç olmadığı kadar fazla. Usain Bolt, Tyson Gay, Yohan Blake, Asafa Powell, Justin Gatlin gibi muazzam atletler Londra’yı fethetmek ve en hızlı insan olmak için kıyasıya bir rekabete girişecek. Dün koşulan eleme serilerinde gözler Bolt’un üstündeydi. Dünya rekortmeni Jamaikalı, 10.09’la kendini hiç sıkmadan serisini kazandı ve yarı finale çıktı. Bolt aynı zamanda, bu derecesiyle elemelerde kendi serisinde birinci olan en yavaş atlet oldu.

En iyi dereceyi Bailey yaptı

PİSTE ilk çıkan favori Tyson Gay’di. Sakatlık yaşadığı omzu onu biraz engelliyor gibi görünse de 10.08’le serisini birinci bitirdi. ABD’lilerden eski şampiyon Justin Gatlin 9.97, Ryan Bailey ise 9.88’le yarı finale yükselen diğer isimler oldu. Jamaika elemelerinde Bolt’un fiyakasını bozan Yohan Blake tamı tamına 10.00 saniyede finişi geçerken, Asafa Powell kulvar ihlali yapsa da, serisini birinci bitirerek yarı finalistler arasında yerini aldı.

23.51’de her şey belli olacak

ŞİMDİ herkes bugün 21.45’te koşulacak olan yarı finalleri, ardından da 23.50’de yapılacak final yarışını bekliyor. Bir tarafta Jamaika, diğer tarafta ABD’liler… Hangisi kazanacak, hatalı çıkış olacak mı? Yeni rekor gelecek mi? Bolt ne yapacak? Yarın saatler 23:51’i gösterirken tüm cevapları alacağız.

Karısıyla buluştu olimpiyattan kovuldu

100 metrenin eski dünya ve olimpiyat şampiyonu Kim Collins, habersiz Olimpiyat Köyü’nden ayrıldığı ve Londra’daki eşini ziyarete gittiği için Saint Kitts and Nevis Olimpiyat Takımı’ndan atıldı. Buna çok sinirlenen Collins, Twitter’dan “Mahkumlar bile eşlerini görebiliyor. Bir daha asla St Kitts and Nevis adına yarıştığımı göremeyeceksiniz” yazdı.

Pistte nal topladık

KADINLAR 3000 metre engelli elemelerinde piste çıkan Binnaz Uslu, Gülcan Mıngır ve Özlem Kaya seçmeleri geçemedi. Avrupa Şampiyonu Gülcan Mıngır 9:47.35, Özlem Kaya 10:03.52 ve Binnaz Uslu da 10:31.00’lik derecelerle serilerinde beklentilerin uzağında kaldı.

Elemelerde kim kaç koştu?

Ryan Bailey 9.88
Justin Gatlin 9.97
Yohan Blake 10.00
Dwain Chambers 10.02
Asafa Powell 10.04
Tyson Gay 10.08
Usain Bolt 10.09

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.