'1000 yıllık 28 Şubat' yorumu

'1000 yıllık 28 Şubat' yorumu

Bugün 28 Şubat. Dönemin Genelkurmay Başkanı 1000 yıl sürecek demişti. Erdoğan'a da bu hatırlatıldı. Başbakan konuyu umursamazlıktan geldi ve çok ince bir mesaj verdi.

Başbakan Erdoğan, “Bugün 28 Şubat bir 28 Şubat değerlendirmeniz olacak mı? “1000 yılan sürer” açıklamasıyla ilgili olarak “10 yıl bile sürmedi” şeklinde yorumlar var.” Şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

"Ben bu değerlendirmelerin hiç birinin içinde yer almıyorum. Çünkü bir insan bin yıl yaşamayacağına göre, bu kadar uzun bir süreci değerlendirmenin de bir anlamı yok. Biz önce bir defa anı değerlendirelim. Bu anı değerlendirirken de geleceği bir ufuk çizelim. Çünkü dünya neleri gördü. Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı ki ya, bize kalacak. Böyle bir şey var mı? Bin yılı konuşacaksın, yüz yılı konuşacaksın. Yok. Her an her şey değişiyor. Her şey sürekli olarak güncelleniyor. Zaten demokrasinin güzelliği burada…

Eğer bunu yakalayabilirsek, işte o zaman demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin bahtiyar insanları, mutlu insanları olarak geleceğe yürüyeceğiz. Olay budur. Onun için ön yargılardan sıyrılmış bir siyaset anlayışını, hep birlikte yakalamalıyız. Bin yıl, on üç… Bunların hiç birini konuşmayalım. Biz bugünümüze bakalım ve bundan sonraki süreci nasıl olgunlaştıracağız, nasıl oluşturacağız ve ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne nasıl çıkaracağız bunu gayreti içerisinde olalım. Biz şu anda bunun gayreti içindeyiz."

Haber 7

Etiketler :