10'a karşı 4 casus!

10'a karşı 4 casus!

İki ülkenin Soğuk Savaş sonrasının en büyük casusluk takasını gerçekleştirmeleri bekleniyor.

ABD'de Rusya hesabına casusluk yaptıkları gerekçesiyle New York'ta mahkeme önüne çıkarılan 10 sanık, suçlarını kabul etti. İki ülke arasında Soğuk Savaş sonrasının en büyük casusluk takası için ilk adımlar atıldı.

Sanıklar, mahkeme ile anlaşma yolunu seçti. Savunma avukatı, anlaşmanın Rusya hükümet yetkililerince de onaylandığını bildirdi.

Tüm sanıkların serbest bırakılarak bir kaç saat içerisinde Rusya'ya gönderilmeleri olasılığı oldukça yüksek. ABD ve Rusya'nın casus takası anlaşması çerçevesinde Rusya'ya gönderilecek bu sanıklar karşılığında Rusya'nın da 4 kişiyi serbest bırakacağı bildirildi.

AP'ye açıklama yapan ABD hükümet kaynakları, casus takası çerçevesinde Rusya Hükümetinin de 4 kişiyi serbest bırakacağı konusunda iki ülke arasında mutabakat bulunduğunu belirttiler. Rusya'nın serbest bırakacağı kişilerin isimleri hakkında bilgi verilmedi.

-ABD ADALET BAKANLIĞI, RUSYA'NIN 4 KİŞİYİ "SERBEST BIRAKACAĞINI" AÇIKLADI

ABD'de, Rusya Hükümeti hesabına casusluk suçlamasıyla mahkeme önüne çıkarılan 10 sanığın ABD'den sınır dışı edilmesine karar verildi.

Federal yargıç Kimba Wood, sanıkların suçlarını kabul etmelerinin ardından, kararını ilan etti.

Sanıkların bir kaç saat içerisinde, Soğuk Savaş sonrasının en büyük casus takası çerçevesinde ABD'den gönderilmeleri bekleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı da yaptığı açıklamada, New York'taki casusluk olayı çerçevesinde Rusya'nın da "Batılı istihbarat servisleriyle temas kurarak vatana ihanet etmekten" mahkum edilmiş olan 4 kişiyi "serbest bırakacağını" açıkladı.

Etiketler :