11 kişiyle yazdığımız bir zaferin destanı TRT 2’de…

11 kişiyle yazdığımız bir zaferin destanı TRT 2’de…

TRT 2’de, tarihsevenleri adeta ekrana kilitleyen TARİH DERGİSİ programının 6. bölümü, yine birbirinden çarpıcı ve iddialı dosyaları ekrana getiriyor.

 

TRT 2’de, tarihsevenleri adeta ekrana kilitleyen TARİH DERGİSİ programının
6. bölümü, yine birbirinden çarpıcı ve iddialı dosyaları ekrana getiriyor.

 

 

  • TOPLUMSAL hafızadan tamamen silinen bir zaferin hikayesi “TV’de ilk kez” ekranlara geliyor. Ekranların en renkli kültür-magazin programı Tarih Dergisi’nin bu hafta sonu yayınlanacak 6. bölümünde; Türk Ordu Milli Takımı’nın, 53 yıl önce ABD Ordu Milli Takımı’nı tam 19-0 yenmesinin hikayesi işleniyor. 17 Şubat 1957’de gazetelerde “basketbol skoru değil futbol rekoru” manşetlerinin atılmasıyla tüm ülkede büyük bir sevincin yaşanmasına yolaçan maçın hikayesini izlerken, zaman içinde keyifli bir yolculuğa çıkacağız.

 

TARİHE damgasını vuran gizemlerin aydınlandığı, toplumsal belleğimizin renklendiği programın diğer dosya konuları ise şunlar:

 

  • ÜLKESİNDE ihtilal olunca bir anda ünvanını yitiren ve ölüm korkusuyla evine dönemeyen bir büyükelçinin İstanbul’daki sıradışı yaşamı,

  • İSLAM Tarihi’nin en parlak yıldızları arasında yeralan bir devletin 300 yıllık ilginç serüveni,

  • VAKIF medeniyetimizin kanıtı olarak gösterilen 250 binden fazla belgeyi koruyan dünyanın eşsiz arşivlerinden birinin gurur verici hikayesi.

 

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Yrd. Doç. Dr. Ali Satan tarafından hazırlığı yürütülen programın sunuculuğunu ünlü sanatçı Sinan Albayrak yapıyor. 

 

PROGRAM HAKKINDA

 

TEK renkli programlara karşı alternatif olarak izleyicilerin beğenisini kazanan programın içeriğini tarihimizle ilgili merak edilen ve bilinmeyen konular oluşturuyor. İçinde farklı dosyaları barındıran bir dergi gibi geniş kitlelere tarihi konuları sevdirmeyi, merak ettirmeyi ve tarih bilincini artırmayı amaçlayan programda; kamuoyunda yeterince veya hiç bilinmeyen, ya da yanlış bilinen konular uzman tarihçilerin derleyeceği orijinal belge ve bilgilerle anlatılıyor.

 

PROGRAMIN KÜNYESİ:

 

Program adı:  Tarih Dergisi

Yayın Kanalı:  TRT 2

Yayın takvimi:  03 Ocak Pazar, Saat 16:15

Yayın Süresi:  26 dk.

Yapımcı: Yedirenk İletişim Grubu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :