11 Savcıya Soruşturma

11 Savcıya Soruşturma

Adalet Bakanlığı müfettişleri Bakırköy Adliyesi'nde görev yapan 11 savcı hakkında "geciken adalet" soruşturması başlattı.

Ünlü davaların görüldüğü Bakırköy Adliyesi'nde görevli 11 savcı ciddi suçlamalarla karşı karşıya.

11 SAVCI HAKKINDA HAPİS İSTENİYOR

"Basının canına okumakla" övünen Bakırköy eski Cumhuriyet Savcısı A. Ç.'nin de aralarında olduğu savcılar hakkında görevi kötüye kullanmak ve dosyaları geciktirmek iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İddia vahim. Zira savcılar açıktan davaların zamaşıma uğramasına sebep olmakla suçlanıyor ve haklarında 5 buçuk yıla kadar hapis isteniyor.


BAZI DOSYALARA 4 YIL 8 AY BAKMAMIŞLAR

İddialara göre suçlanan 11 cumhuriyet savcısı bazı soruşturma evraklarına 6 aydan 4 yıl 8 aya kadar hiç bakmadı.

Ağır suçlamalara muhatap olan savcılar arasında Susurluk Davası'na bakan İ.K ve son olarak Hülya Avşar'a açılıma ilişkin sözleri sebebiyle dava açan A.Ç de var.

SAVCILAR KENDİNİ SAVUNDU

Dosyaları geciktirerek adalete engel olmakla suçlanan savcılar da kendini savundu. Savcılara göre gecikmeler, artan iş yükü, UYAP sisteminde yaşanan aksaklıklar ve katip sayısının yetersiz olmasından kaynaklanıyordu.

GÖZLER İSTANBUL AĞIR CEZA'DA

Müfettişlerin hazırladığı raporları değerlendiren Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdürlüğü'nün 11 savcı hakkında kovuşturma izni verdiği öğrenildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi son soruşturma iznini de verirse savcılar Yargıtay Ceza Dairesi'nde yargılanacak...

Etiketler :