'11 Temmuz yeni bir başlangıç olacak'

'11 Temmuz yeni bir başlangıç olacak'

Kongereye hazırlanan SP'nin lideri Kurtulmuş'tan önemli çıkış.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin geleceğe dair umudunu her geçen gün kaybettiğine dikkat çekerek, 'Yeni bir umuda, yeni bir kadroya, yenilenmiş bir siyasi harekete ihtiyaç vardır. Türkiye'nin yeni umudu da Saadet Partisi'dir' diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin geleceğe dair umudunu her geçen gün kaybettiğine dikkat çekerek, “Yeni bir umuda, yeni bir kadroya, yenilenmiş bir siyasi harekete ihtiyaç vardır. Türkiye’nin yeni umudu da Saadet Partisi’dir” diye konuştu. Partimiz tarafından ‘Saadet Türkiye’yi Dinliyor’ projesi kapsamında ülke genelinde 1 milyon 358 bin kişiyle bire bir görüşülerek yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre halkın yüzde 85’inin geleceğe dair en ufak bir umudunun kalmadığının ortaya çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, “Milletimiz, sağ ve sola sıkıştırılmış, statükocu, hiçbir sorunu çözmeyen siyaset tarzından artık hiçbir şey beklemiyor. Türkiye’nin yeni siyaset yıldızı Saadet Partisi yükselişe geçmiştir. 11 Temmuz’da Türkiye’de milletimiz adına yeni bir sayfa açılacaktır” dedi.


Saadet Partisi, 11 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kongre öncesinde son il başkanları toplantısını yaptı. Parti genel merkezinde yapılan İl Başkanları toplantısında Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ülke gündemindeki konulara ilişkin tarihi değerlendirmelerde bulundu. Partisinin 11 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kongreye ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, bu kongre ile yeni bir siyaset yıldızı olarak Türkiye’de Saadet Partisi’nin hızla yükselişe geçeceğine dikkat çekti.

Türkiye demokrasisinin bugün içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Saadet lideri Kurtulmuş, demokrasinin vesayet düzenekleri ve bürokratik oligarşinin arasına sıkıştırıldığını belirtti. Vesayet düzeneklerinin ve bürokratik oligarşinin hâkim olduğu bir ortamda gerçek demokrasi ve millet egemenliğinden söz edilemeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’nin önünü açmak, milleti siyasetin paydaşı haline getirmek için askeri, bürokratik, sivil ve ekonomik vesayet düzeneklerine karşı olduklarını bildirdi.

AKP Hükümeti’nin 8 yıldır iktidarda olmasına rağmen vesayet düzeneklerinin kaldırılması konusunda hiçbir adım dahi atamadığını kaydeden Kurtulmuş, “Söz vermelerine rağmen yapıyorlarmış gibi görünmenin dışında hiçbir şey yapmadılar. Şimdi millet işin sahibini iktidara getirecektir” dedi.

OHAL TEKLİFİ MANİDARDIR
PKK terör örgütünün de, vesayet düzeneklerinin geliştirilmesi için yıllardır kullanıldığının da altını çizen Kurtulmuş, Türkiye’de ne zaman demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve özgürlükler gündeme gelse demokrasi dışı tekliflerin yapıldığına vurgu yaptı. Artan terör olaylarına karşı Olağanüstü Hal’in gündeme getirilmesini bu anlamda çok manidar karşıladıklarını dile getiren Kurtulmuş, “Özellikle bu teklifin Meclis’in içinden yapılması büyük bir yaman çelişkidir” tepkisinde bulundu.
‘OHAL’i demokrasi dışı, olağan dışı bir teklif olarak değerlendiren Kurtulmuş, “Millet PKK sorununu çözsün diye sizi Parlamento’ya gönderdi. OHAL’i istemek ‘biz bu sorunu çözemiyoruz’, yani seçilenler bu sorunu çözemiyor seçilmeyenler gelsin çözsün demektir. Milletin egemenliğini yok saymaktır” eleştirisinde bulundu.
Türkiye’de siyasetin; statükocu, tahakkümcü sol ile revizyonist, vesayetçi sağ kulvara sıkıştırıldığını bildiren Saadet lideri Kurtulmuş, Saadet Partisi’nin ise bu siyaset tarzının dışında milletin sesinin güçlü olması ve millet egemenliği için kayıtsız şartsız mücadele eden bir siyasi tarzının bulunduğunu vurguladı. “Türkiye’yi o taraftakiler, bu taraftakiler diye bölen ama Türkiye’de milletin kalıcı hiçbir sorununu çözmeyen statükocu, vesayetçi siyaset tarzının artık sonuna gelinmiştir” diye konuşan Kurtulmuş, hem iktidar partisine hem de Meclis’te bulunan muhalefet partilerine karşı halkın hiçbir beklentisinin kalmadığını kaydetti.

KAVGA İLE ZAMAN KAYBEDİLİYOR
Artan PKK terör olaylarına karşı Meclis’te bulunan bütün partilerin sorumluluğunun bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, demokratik açılım sürecinin bir yıl tartışılmasına rağmen gereksiz kavga ve gerilim siyaseti ile Türkiye’ye zaman kaybettirildiğini ifade etti. “Demokratik açılım süreci ile hasta ameliyat masasına yatırılmıştır ama ameliyat yapılmadan hasta masada bırakılmıştır. Açılan yara ise kanıyor” eleştirisinde bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Hükümetin elinde yol haritası yok. Ne yapacağını bilmeden rotasız gemi gibi oradan oraya savruluyor. CHP ve MHP ne istediklerini ortaya net bir şekilde ortaya koyamamışlardır. DTP ise konuyu İmralı’daki hükümlünün penceresinin boyutlarına indirgemiştir. Ülkenin en önemli sorunu hakkında milletin temsilcileri kalıcı hiçbir şey ortaya koyamamışlardır. Kavga, gürültü ve gerilim siyaseti ile Türkiye’ye zaman kaybettirilmiştir” 
Hükümet ve Meclis’teki muhalefet partilerinin teröre karşı net bir çözüm ortaya koyamaz iken partisinin ‘Gönüllü Birliktelik’ projesini hazırlayarak bu soruna karşı yapılması gerekenleri Türkiye kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Kurtulmuş, “Gönüllü Birliktelik projemiz keşke bir tarafından uygulanmaya başlanmış olsaydı. Belki bugün bu terörü konuşmuyor olacaktık” dedi.

FOTOĞRAF TARTIŞMASI UCUZ POLEMİK
Saadet Partisi’nin Türkiye’nin temel sorunlarını yerinde tespit ederek çözüm önerilerini ortaya koyduğunu vurgulayan Kurtulmuş, partisinin her konuda dosyalarıyla, fikri ile siyaset yaptığının altını çizdi. Türkiye’yi yasa boğan Şemdinli’deki terör saldırılarının ardından bölgeye giden Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un siperde çektirdikleri fotoğraflara muhalefetin getirdiği eleştiriye sert bir dille tepki gösteren Kurtulmuş, “Fotoğraflara eleştiri yapanlar açıkça ‘ben
Türkiye’nin bu meselesiyle ilgilenmiyorum’ demektir. Bu üslup bile ülkenin en önemli sorununa nasıl yaklaştıklarını gösteriyor” dedi.

Terör olaylarının önüne geçmek için yapılması gereken önerilerini 7 başlık altında tekrarlayan Saadet Lideri Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Herkes üslubuna dikkat etmeli. Sivil ve askeri bürokrasi, siyasi partiler, kitlesel örgütler ve tüm kesimler işi siyasi istismara vardırmadan ortak sağduyu cephesi oluşturmak durumundadır. Terör, ancak demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti kuralları içinde kalınarak çözülebilir. Bunun için OHAL gibi demokrasi dışı teklifler gündeme getirilmemeli. Terör tüm insanlığın düşmanıdır. Meclis’te teröre karşı tedbirleri alacak olan bir ihtisas komisyonu kurulmalı. Özel yetiştirilmiş antiterör birimi oluşturulmalı”

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ SAVUNMA
Terörün başkalarından alınan istihbaratla önlenemeyeceğinin de altını çizen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin milli savunma sanayisini biran evvel kurmak mecburiyetinde olduğunu belirterek, “Bilgisayar yazılımlarını, teknolojik silahlarını üreterek, kendi güvenliğimizi kendimiz sağlamamız gerekiyor. Saadet iktidarında milli savunma sanayisinin yeniden güncelleştirilmesinin sorumluluğunu yerine getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

11 TEMMUZ’DA YENİ BİR SAYFA AÇILACAK
Partisinin 11 Temmuz’da tarihi bir kongre gerçekleştireceğini kaydeden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “11 Temmuz’dan sonra Türkiye’de millet adına yeni bir sayfa açılacaktır” diye konuştu. Kongreyi yapma gerekçelerini de açıklayan Kurtulmuş, “Türkiye’de mevcut izlenen siyaset artık tıkanmıştır. Sürekli çelişen, kavga eden, gerilim ve gerilimden beslenen bir siyaset tarzı ile Türkiye bir yere gidemez. Onun için milletin güvenilir bir limana ihtiyacı vardır ve şu anda güvenilir liman olarak tek adres Saadet Partisi’dir” dedi.

2008 kongresinin ‘derlenip toparlanma’ kongresi olduğunu, 2010 kongresinin ise iktidara yürüyüş kongresi olacağının altını çizen Kurtulmuş, bu kongre ile seçim startını da vereceklerini bildirdi. Anayasa Mahkemesi’nden referandumla ilgili çıkacak olumsuz bir kararın Türkiye’deki siyasetin temel dengelerini bozacağını bildiren Kurtulmuş, “Bu çerçevede Saadet Partisi’nin öngörüsü muhtemel bir erken seçim olduğudur. Bu erken seçime karşı da teşkilatlarımızı hazır hale getirmek, daha da güçlendirilmesi için bu kongre bir vesile olacaktır” açıklamalarında bulundu.


11 Temmuz 2010 tarihinde Ankara’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kongreye ‘Kongreden İktidara’ ismini verdiklerini dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu: “26 Ekim 2008 kongresini nasıl birlik bütünlük içerisinde, 40 yıldır bu davayı taşıyanların bir bayrak devri töreni halinde olmuşsa bundan sonraki bu kongremizle birlikte bu sürecin iktidara taşınma süreci başlayacak. Bunun için bütün milletimiz toplanacak. Ve inşallah 11 Temmuz’dan sonraki günler Türkiye’de Saadet Partisi için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır”

haber5.com

Etiketler :