11 yönetici 1 gecede işinden oldu

11 yönetici 1 gecede işinden oldu

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, bir gecede 11 genel müdür yardımcısını görevden alırken, ikisinin de görev yerini değiştirdi.

TÜRKİYE Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, göreve gelmesinin ardından bankada büyük bir operasyona imza attı. Aydın, bir gecede 13 genel müdür yardımcısının 11’ini görevden alırken, 2’sinin de görev yerlerini değiştirdi. Görevden alınan genel müdür yardımcılarının bir kısmının yerine atama yapıldı. Ziraat Bankası’nda bir süredir beklenen ‘görevden alma operasyonu’ dün gerçekleştirildi. Star’ın banka kaynaklarından edindiği bilgiye göre, operasyonun perde arkasında Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın kendi ekibini kurma planı yatıyor. BDDK kurul üyesi Can Akın Çağlar’ın Temmuz ayında sürpriz istifasının ardından Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Aydın, Halk Bankası’ndaki yakın çalışma arkadaşlarını bankaya transfer etmek istedi. Aydın’ın bu kararı, yönetim kurulu üyeleri tarafından kabul edilmedi. Yönetim kurulu, Aydın’ın banka yönetiminde yapmak istediği operasyona uzun süre direndi. Bunun üzerine Aydın, banka yönetimini olağanüstü genel kurula giderek değiştirme resti çekti. Resti gören yönetim kurulu üyeleri de geçen hafta, operasyona onay verdiler.

Danışman kadrosuna atandılar

Ziraat Bankası’nda görevden alma kararı, ilgili genel müdür yardımcılarına önceki gün akşam saatlerinde tebliğ edildi. Tebligatın yapılmasının ardından operasyonun büyüklüğü netleşti. Bu sayıda bir görevden alma beklenmiyordu. 13 genel müdür yardımcısının 11’inin görevden alınması banka içinde adeta depreme yol açtı. Görevden alınan genel müdür yardımcıları danışman kadrosuna atanırken, yerlerine ise Halk Bankası’ndan atamalar yapılacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.