110 yıl sonra ibadete açıldı

110 yıl sonra ibadete açıldı

Süleyman Han Camisi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, 110 yıl aradan sonra bugün ilk cuma namazı kılındı.

Tarihi Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, 110 yıl aradan sonra bugün ilk cuma namazı kılındı.
 
Yüklenici firma tarafından restorasyonu tamamlanan Süleyman Han Camisi'nde Van Valisi Münir Karaloğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcisi, 110 yıl aradan sonra ilk cuma namazını eda etti.

Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, caminin çok hızlı bir şekilde inşa edildiğini belirterek, müteahhit firmaya teşekkür etti.

Daha önce Hüsrevpaşa Camisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Eylül'de Süleyman Han Camisi'nde cuma namazı kılacaklarını belirttiğini hatırlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:

'O gün daha caminin temeli bile ortada yoktu. Kerpiçleri dökülüyordu sadece. Bugün söz verdiğimiz gibi bitti ve burada namazımızı kıldık. Ben müteahhit firmaya teşekkür ediyorum. Cahit Zeydanlı Alfin İnşaat olarak burayı inşa ettiler. Caminin ödeneği, tamamen Özel İdare kaynaklarından sağlanmıştır.'

Konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, firma yetkilisi Cahit Zeydanlı'ya plaket verdi.

-SÜLEYMAN HAN CAMİSİ-

Tarihi Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, 476 yıl aradan sonra saman, tuz ve küllerin kullanıldığı özel bir çamur karışımıyla restore edildi. Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen caminin, resmi kayıtlara göre 1534 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından ciddi onarıma alındığı biliniyor.

AA

Etiketler :