12 Dev Adam duvara çarptı!

12 Dev Adam duvara çarptı!

Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımımız, adidas İstanbul Cup'ta üçüncü ve son maçında Sırbistan ile karşılaştı.

Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımımız, adidas İstanbul Cup'ta üçüncü ve son maçında Sırbistan ile karşılaştı.

12 Dev Adam,  Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Sırbistan'a 83-70 mağlup oldu.

Türkiye, Yeni Zelanda, Sırbistan ve İran'ın yer aldığı dörtlü turnuvada, üçte üç yapan Sırplar turnuvayı birinci sırada bitirdi.

Milli Takım'da Hidayet Türkoğlu 14 sayı ile takımımızın en skoreri olurken; Ersan İlyasova ve Kerem Gönlüm 12'şer sayı üretti.

Sırbistan'da ise Nenad Krstic 19 sayı, 7 ribaund ve 5 asist ile mücadeleye damgasını vurdu. Milos Teodisic ise 16 sayı üretti ve kritik basketlerle Sırbistan'ı rahatlatan oyuncu oldu.

 

Aşil tendonu kopan Engin Atsür ve sakatlığı devam eden Ender Arslan bu karşılaşmada forma giyemedi.

Günün diğer mücadelesinde ise Yeni Zelanda, İran'ı 69-68 mağlup ederek üçüncü maçında galibiyetle tanıştı.

12 DEV ADAM İYİ BAŞLAMIŞTI

Türkiye, İran ve Yeni Zelanda gibi zayıf takımların ardından durumunu daha iyi göreceği Sırbistan mücadelesine iyi başladı. Cevher ve Hidayet ile üçlükler bulan milli takım, Ömer Onan'ın basketiyle 2. dakikada 10-3'lük bir üstünlük yakaladı. Ancak hücumda üst üste top kayıpları yapan milliler, üstünlüğü rakibine kaptırdı. Perovic'in basketiyle 6. dakikada 17-17 beraberlik yakalayan Sırbistan, karşılaşmanın ilk çeyreğini de 27-22 önde kapadı.

SIRBİSTAN TOPARLANDI

Engin Atsür'ün yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda sıkıntılar yaşayan ve Hidayet'in de henüz hazır olmamasıyla savunmada sertliğini bulamayan (A) Milliler, 2. periyot farkın açılmasını engelleyemedi.

 

Boyalı alanda rakibini durduramayan ve üst üste uzun oyuncu değişiklikleriyle buna çare arayan Türkiye, Krstic'in basketi sonrası 16. dakikada 11 sayı geriye (42-31) düştü. Son saniyede Teodosic mucize bir üçlük atınca milli takım soyunma odasına 13 sayı geride (49-36) gitti.

FARKI KAPATTIK

Milli takım, Sırbistan'ın 11 top kaybına rağmen 6'sı hücum ve 3 savunma olmak üzere ilk yarıda sadece 9 ribaunt alabildi. Soyunma odasında antrenör Bogdan Tanjeviç'ten gerekli uyarıları alarak sahaya çıkan milli takım, 3. çeyrekte sert savunmasıyla rakibini durdurmayı başardı. 7 dakikada rakibine sadece 7 sayı izni veren milliler, Kerem Tunçeri ve Oğuz'un basketleri sonrası 29. dakikada farkı 1 sayıya (58-57) indirdi. Ancak Sırbistan, Krstic ile sayılar bularak 3. periyodu da 63-58 önde geçmesini bildi.



KRSTIC VE TEODISIC...

Türkiye, 3. periyottaki iyi oyununu, son çeyrekte sergileyemedi. Özellikle hücumda etkisiz kalan milliler, 6 dakikada sadece 3 sayı atabildi. Krstic'i pota altında durduramayan milliler, Teodosic'in basketi sonrası 34. dakikada 14 sayı geriye düştü (75-61). Türkiye, turnuvadaki üçüncü maçında, Sırbistan'a 83-70 mağlup oldu. Bu sonuçla Sırbistan ilk sırada yer alırken, Türkiye ise ikinciliği elde etti.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Mehmet Keseratar, Milivoje Jovcic (Sırbistan), Ziya Özorhun
Türkiye: Kerem Tunçeri 2, Ömer Onan 8, Hidayet 14, Cevher 6, Semih 2, Ömer Aşık 6, Kerem Gönlüm 12, Sinan 2, Ersan 12, Cenk, Oğuz 6
Sırbistan: Teodosic 16, Milosavlyevic, Savanovic 13, Keselj 13, Perovic 8, Krstic 19, Velickovic 6, Tepic 3, Paunic 5, Bjelica, Raduljica, Rasic
1. Periyot: 22-27
Devre: 36-49 (Sırbistan lehine)
3. Periyot: 58-63
 

sporx

Etiketler :