12 DEV ADAM Sahne Alıyor

12 DEV ADAM Sahne Alıyor

Basketbol Milli Takımımız, Polonya’da bugün başlayacak 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda ilk sınavını 22.15'de Litvanya karşısında verecek.

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri Polonya’da başlıyor. Dev turnuvaya 9. kez katılan A Milli Basketbol Takımımız, ilk maçını Litvanya ile bu akşam yapacak. Maç Türkiye saati ile 22.15’de başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.

Bogdan Tanyevic'in Litvanya karşısında sahaya şu 5'le başlaması bekleniyor: Sinan Güler, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Ömer Aşık... 

Ramunas Batautas'un çalıştırdığı Litvanya'nın muhtemel 5'i ise şöyle:  Tomas Delininkaitis, Mindaugas Lukauskis, Linas Kleiza, Ksystof Lavrinovic, Robertas Javtokas

SALI BULGARİSTAN,  ÇARŞAMBA POLONYA

Milliler Litvanya’dan sonra, ardından 8 Eylül Salı günü Bulgaristan, 9 Eylül Çarşamba günü de ev sahibi Polonya ile oynayacak.

Karşılaşmaların ardından (D) Grubu’nda sonuncu olan ekip turnuvaya veda edecek ve ilk 3 sırayı alan ekipler ise (C) Grubu’nda ilk 3 sırayı alan rakiplerine karşı ikinci sıralama grubu maçlarını oynamak üzere Lodz kentine geçecek.

Eurobasket'te diğer gruplar ise şöyle:

A Grubu: Hırvatistan, İsrail, Makedonya, Yunanistan

B Grubu: Almanya, Fransa, Rusya, Letonya

Eurobasket'te ilk altıya giren takımlar, 2010'da Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Dünya Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanacaklar.

Etiketler :