12 Eylül Anayasasının Özüne Dokunuluyor

12 Eylül Anayasasının Özüne Dokunuluyor

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Salim Uslu, ''12 Eylül darbe rejiminden çıkacak mıyız, çıkmayacak mıyız, sorun bu'' dedi

 Uslu, Sivil Dayanışma Platformu tarafından Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugüne kadar hazırlanan anayasaların halkın görüşünü yansıtmadığını, milletin iradesini, düşüncesini temsil etmediğini, mevcut Anayasa'da yapılan değişikliklerin de işe yaramadığını savundu.

Uslu, 1982 Anayasası'nda 16 kez değişiklik yapıldığını ama bu kadar gürültü kopartılmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Anayasa'da daha önce yapılan değişikliklerde suya sabuna dokunulmadı ve bu nedenle fazla gürültü olmadı. Şimdiki suya sabuna dokunuluyor, 12 Eylül Anayasası'nın özüne dokunuluyor. Bu gürültü biraz da bundan kopuyor. Bu değişiklik paketini çok büyük bir adım olarak görüyoruz. Yeni bir anayasada neler olmalıdır, bunu tartışmıyoruz. 12 Eylül darbe rejiminden çıkacak mıyız, çıkmayacak mıyız, sorun bu. Bunun ötesinde yeni bir sivil anayasa nasıl olmalıdır, bunun yeri zamanı ayrı. Bunları konuşma gücümüz, yeteneğimiz var. Şimdi 12 Eylül rejiminden çıkacak mıyız, çıkmayacak mıyız? 12 Eylül 2010'da oylayacağımız referandumda, 12 Eylül sona ersin diyecek miyiz, demeyecek miyiz, esas sorun budur.''

Etiketler :