12. Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

12. Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 12. kez düzenlenen Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerine takdim edildi.Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde...

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 12. kez düzenlenen Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde, kazanan ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan sergi ziyarete açıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, törende yaptığı konuşmada geçen yıl fotoğraf yarışmasının 10. yılına özel bir seçki sergisi yaptıklarını belirterek, "Orası da tam olarak ortaya koydu ki, 10 yılda Zeytinburnu'nun hafızasını kaydetmişiz. Üstelik fotoğraf sanatçıları eliyle bunu yapmışız. Bunu çok önemsiyorum." dedi.

Arısoy, bu yıl da Zeytinburnu'ndaki pek çok yeni yerin yarışma fotoğraflarına yansıdığını, bazılarının derece aldığını ve Zeytinburnu'nun görsel hafızasına eklendiğini belirtti.

- "Fotoğrafa beslediğiniz sevgiyi hep devam ettirin"

Yarışmanın seçici kurul üyesi fotoğrafçı İzzet Keribar ise katılımcıların fotoğrafa beslediği sevginin devam etmesi temennisini dile getirerek, "Belki önümüzdeki yıllarda uluslararası bir fotoğraf yarışması haline de sokulması, yapılması düşünülebilir. Öyle bir şey yaparsanız elimden gelen yardımı esirgemeyeceğim." değerlendirmesini yaptı.

Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması'nı tanıtan kısa bir video gösteriminin de yapıldığı törende, daha sonra kazanan yarışmacılara ödülleri sunuldu.

Serbest kategoride "Zeytinli Bina" fotoğrafıyla Elif Yılmaz, foto öykü kategorisinde ise "Mutlu Çocuklar" başlıklı kareleriyle Gülten Akıncı Engin'in birinci olduğu yarışmanın ödül töreni, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.