127 Ülkeyi geride bıraktı

127 Ülkeyi geride bıraktı

MasterCard araştırmasına göre İstanbul bu yıl 11.6 milyon turist ağırlayacak. Turist sayısında yüzde 14.7'lik artışla 127 ülkeyi geride bırakarak dünyada 5, Avrupa'da ise 3'üncülüğe oturacak

MasterCard araştırmasına göre İstanbul bu yıl 11.6 milyon turist ağırlayacak. Turist sayısında yüzde 14.7'lik artışla 127 ülkeyi geride bırakarak dünyada 5, Avrupa'da ise 3'üncülüğe oturacak
 
İstanbululuslararasıturizmin cazibe merkezi olarak her geçen yıl daha da öne çıkıyor. MasterCard'ın bu yıl ikincisini düzenlediği ve 132 ülkenin yer aldığı "Hedef Şehirler İndeksi" de bu gelişimi çarpıcı şekilde ortaya koyuyor. İndekse göre geçen yıl ocak-kasım arasında 7.5 milyon turist ağırlayan İstanbul'un bu yıl 11.6 milyon turist çekmesi bekleniyor. Binlerce yıllık tarihi olan İstanbul'un bu yıl turist sayısını yüzde 14.7 artırarak turizmdedünyanın en büyük ilk 5, Avrupa'nın da ilk 3 şehri arasına gireceği belirtiliyor.
 
127 ÜLKEYİ GERİDE BIRAKTI
"MasterCard Hedef Şehirler İndeksi" dünyanın önde gelen 132 şehrinin dünyaturizmindeki mevcut durumlarını ve potansiyelleri belirledi. İndekse göre İstanbul 11.6 milyon uluslararası yolcu beklentisiyle 127 ülkeyi geride bırakarak, dünyanın en fazla ziyaretçi çeken 5'inci şehri olacak. İstanbul, Avrupa'daki ülkeler arasında ise en fazla uluslararası turist çeken 3. şehir konumunda. Araştırmada İstanbul'dan "hedef şehirler arasındaki parlayan yıldız" olarak bahsediliyor. İstanbul'un turizm gelirleri de 2012'de yüzde 20.7 artarak 10.6 milyar dolara ulaşacak. Yedi tepeler şehri, turizm gelirindeki artış oranıylaAvrupa'da 1'inciliğe, dünyada ise 2'nciliğe yerleşecek. Gelir bazında sıralamaya bakıldığında ise İstanbul Avrupa'da 5'inci, dünyada ise 11'inci sırada yer alarak "2012'de en fazla turizm geliri alacak şehir" olma unvanına kavuşacak. Çalışmanın raportörü Dr. Yuwa Hedrick-Wong, "İstanbul, kendine has avantajları olan bir şehir. Gelecek yıllarda daha da yükselecek. Şehrin elinde büyük bir potansiyel var" diye konuştu.
 
ROMA'YI SOLLADI
Birincili ği 16.9 milyon turist beklentisiyle Londra'nın aldığı çalışmada, ikinciliği 16 milyon turistle Paris, üçüncülüğü 12.2 milyon turistle Bangkok, dördüncülüğü ise 11.8 milyon turistle Singapur aldı. Geçen yıl listede altıncı sırada yer alan İstanbul ise Hong Kong, Madrid, Dubai, Roma, New York, Şangay, Barselona, Amsterdam ve Viyana kentleri geride bıraktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.