13 il için yağmur uyarısı!

13 il için yağmur uyarısı!

Hava sıcaklıkları düşüyor! İşte yağış beklenen yerler...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu ile İstanbul, Bilecik, Bolu, Kastamonu, Karabük, Afyon, Kütahya, Sivas, Kayseri, Niğde, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, akşam saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi görülecek.

Kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

RÜZGAR: Genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SİS UYARISI: Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava ve deniz ulaşımında aksama) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, Trakya ile İstanbul ve Bilecik çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon ve Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş ve Adana'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Kayseri, Niğde ile Konya'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.