13 ilde 17 statta oynanacak

13 ilde 17 statta oynanacak

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda maçlar 13 ilde, 17 ayrı statta yapılacak.

 
Yeni sezonda İstanbul'dan 5, Ankara'dan 2, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Karabük, Konya, Manisa, Sivas ve Trabzon'dan da birer takım mücadele edecek.

Ankara takımları Ankaragücü ile Gençlerbirliği maçlarını Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak. Bu ekipler, statlarını ortak kullanan iki takım olacak.

GALATASARAY, TÜRK TELEKOM ARENA'YA TAŞINACAK

Galatasaray, sezonun ikinci yarsıyla birlikte, yapımının tamamlanması planlanan Türk Telekom Arena'ya taşınmayı amaçlıyor. Yeni sezona Ali Sami Yen Stadı'nda başlayacak sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda emektar stadının yerine, 52 bin kişi kapasiteli Seyrantepe'deki yeni stadına kavuşmayı hedefliyor.

BUCASPOR'UN STAT SORUNU

Süper Lig'in yeni takımlarından Bucaspor'un, yeni sezonda maçlarını ilk haftalarda İzmir Atatürk Stadı'nda oynayacağı bildirildi.

Maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynamak isteyen Bucaspor'un, stadın Süper Lig kriterlerine yükseltilmesi için çeşitli çalışmalar yapması gerekiyor. Ancak Yeni Buca Stadı'nın arazisinin Hazine'ye, stadın mülkiyetinin ise Buca Belediyesi'ne ait olması nedeniyle iki kurum arasındaki hukuki süreç nedeniyle statta şimdilik herhangi bir çalışma yapılamıyor.

Hukuki sorun giderildikten sonra sarı-lacivertli ekip, Yeni Buca Stadı'nın eksiklerinin tamamlanmasının ardından maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynayabilecek.

KASIMPAŞA 2 MAÇ EVDE YOK


Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki yenileme çalışmaları nedeniyle ligin ilk 2 maçını BJK İnönü Stadı'nda oynayacak. Stat kapasitesinin 14 bine yükseltilmesi, ışıklandırmasistemi ve zemin çalışmaları nedeniyle lacivert-beyazlılar, 2. haftadaki Bucaspor ve 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçlarını BJK İnönü Stadı'nda yapacak. Kasımpaşa, yeni sezonda kendi evindeki ilk maçına 6. haftada Fenerbahçe ile çıkmayı planlıyor.

NECMETTİN ŞEYHOĞLU STADI'NIN KAPASİTESİ YÜKSELTİLECEK

Süper Lig'in yeni takımlarından Kardemir Karabükspor'un maçlarını oynayacağı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın kapasitesi sezon içinde artırılacak. Süper Lig standartlarına yükseltilen statta, maraton ve protokol tribününde yapılacak çalışmaların tamamlanmasının ardından 14 bine yükseltilmesi planlanıyor. Bu arada, son şampiyonBursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi kriterleri uyarınca yaptığı yenileme çalışmaları sonucunda Bursa Atatürk Stadı'nın kapasitesini 25 bine çıkardı.

EN ÇOK SEYİRCİ KAPASİTESİ ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA


İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı, 76 bin 92 kişiyle en çok seyirci alan stat durumunda. Bu arada, Fenerbahçe'nin maçlarını oynayacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı (53 bin 586), Galatasaray'ın sezonun ikinci yarısında maçlarını oynamayı planladığı Türk Telekom Arena (52 bin) ve Bucaspor'un, Yeni Buca Stadı'ndaki hukuki sorun giderilinceye dek maçlarını oynamayı planladığı İzmir Atatürk Stadı (51 bin 295) kişilik kapasiteleriyle ligin diğer en çok seyirci alan statları.

EN AZ SEYİRCİLİ STATLAR


Ligin yeni takımlarından Bucaspor'un, hukuki sorun giderildikten sonra maçlarını oynamayı planladığı Yeni Buca Stadı 7 bin kişilik kapasitesiyle en az seyirci alan stat durumunda bulunuyor. Ligin bir diğer yeni stadıKardemir Kabübükspor'un maçlarını oynayacağı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın kapasitesi de 7 bin 593 kişi. Medical ParkAntalyaspor'un maçlarını yapacağı Mardan Antalyaspor Stadı'nın koltuk kapasitesi ise 7 bin 709 olarak açıklandı.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR, MARDAN ANTALYASPOR STADI'NA TAŞINIYOR

Medical Park Antalyaspor, Süper Lig'de bu sezon maçlarını Antalya Atatürk Stadı yerine Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynayacak. Antalya Atatürk Stadı'nın teknik yetersizlik ve tribünlerin ömrünü tamamlaması nedeniyle, kırmızı-beyazlı takımın  maçlarını yeni sezonda Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynayacağı açıklandı.

STATLAR

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda maçların yapılacağı statların koltuk kapasiteleri şöyle:

Takım                        Stat               Kapasitesi
----------                ---------------         ----------
Ankaragücü                Ankara 19 Mayıs           19.209
Beşiktaş                  BJK İnönü                 32.086
Bucaspor                  Yeni Buca                  7.000
           İzmir Atatürk             51.295
Bursaspor                 Bursa Atatürk             25.000
Eskişehirspor             Eskişehir Atatürk         13.520
Fenerbahçe                FB Şükrü Saracoğlu        53.586
Galatasaray               Ali Sami Yen              22.800
           Türk Telekom Arena        52.000
Gaziantepspor             Kamil Ocak                16.981
Gençlerbirliği            Ankara 19 Mayıs           19.209
İBB Spor                  Atatürk Olimpiyat         76.092
Kardemir Karabükspor      Dr. Necmettin Şeyhoğlu     7.593
Kasımpaşa                 Recep Tayyip Erdoğan      14.000               
Kayserispor               B.Şehir Bld. Kadir Has    32.864
Konyaspor                 B.Şehir Bld. Atatürk      21.350   
Manisaspor                Manisa 19 Mayıs           17.500
Medical Park Antalyaspor  Mardan Antalyaspor         7.709
Sivasspor                 Sivas 4 Eylül             14.998
Trabzonspor               Hüseyin Avni Aker         23.500

Not: Statların koltuk kapasiteleri, Futbol Federasyonu kayıtları ve kulüp
yetkililerinin beyanlarına göre alınmıştır.

Etiketler :