1300 Türk soğuk bir depoda

1300 Türk soğuk bir depoda

Kaddafi'nin iktidarı bırakması için başlayan gösterilere sert şekilde karşılık veriliyor.

Altıncı gününe giren olaylarda ölü sayısının 200'ü geçti. İşte Libya'daki dakika dakika gelişmeler

SAAT: 13:08 - Türkler havaalanı yakınındaki stadyumda

Libya'nın Bingazi havaalanında Türkiye'ye dönmek için bekleyen Türk vatandaşlar, şehirde kontrolü elinde bulunduran protestocular tarafından bir stadyuma götürüldü. Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) telefonla ulaştığı ve Bingazi'de bulunan Türk işadamı Aydoğan Açıl, yaklaşık 4 bin Türk vatandaşının havaalanı yakınlarındaki Hugo Chavez stadyumuna getirildiğini ifade etti. Açıl, Türk konsolosluk yetkililerinin kendilerine Türkiye'den gelecek uçaklar için iniş izni alamadıkları bilgisini verdiğini de ifade etti.

SAAT: 12:19 -TürkiyeBingazi'ye Türk vatandaşlarının tahliyesi için özel harekatçı gönderiyor.

SAAT:11:47 - Başkent Trablus'ta bir hükümet binası yanıyor

Libya'nın başkenti Trablus'ta hükümete ait bir binanın yandığı bildirildi.

Reuters muhabiri, meclis oturumlarının yapıldığı "Halk Sarayı"nın yanmakta olduğunu söyledi.

Muhabir, itfaiyecilerin yangına müdahale ettiğini de belirtti.


SAAT: 11:17 - Libya'daki Türkleri İDO getirecek

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), halk isyanlarının yaşandığı Libya'ya Türk vatandaşların tahliyesi için iki feribot gönderecek. Başbakanlık talimatıyla hazırlanan iki feribot, yaklaşık 30 kişilik ekiple birlikte Türklerin ihtiyacını karşılayacak malzemeleri de Libya'ya götürecek. İDO Orhan Gazi ve Osman Gazi feribotlarının bugün 14.00 sıralarında hareket etmesi bekleniyor. Toplam 1200'er yolcu kapasiteli iki dev feribot (toplam 2400 -12 uçak), Türk vatandaşlarının ihtiyaçları için 30 kişiliksağlıkve acil müdahale ekibini de Libya'ya götürecek. Yaklaşık 22 saatte Libya'da olması hedeflenen 2 feribotun yaklaşık 4 gün Libya'da kaldıktan sonra Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

SAAT: 11:15-1300 Türk soğuk bir depoda

Libya'dan gelen haberlere göre Bingazi havalimanı yakıldı. 1300'e yakın Türk havalimanına 2-3km uzaklıkta bir depoda tutuluyor. Soğuktan çocuklar ve kadınlar hastalandı, belirsizlik devam ediyor. depoda tutulan ve yardım bekleyenlerden bazılarının isimleri ve telefon numaraları şöyle. Nilüfer 00218919213103, Tayfun 00218918957819, Ömer 00218917093343

SAAT: 11:01 - DAVUTOĞLU İÇ SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da şu anda ortaya çıkan en ciddi gelişmenin can güvenliği sorunu olduğunu söyledi. Tunus'a giderken uçaktan gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Libya'da 25 bine yakın Türk vatandaşı bulunduğunu belirterek, "İlk önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliği. İkinci önceliğimiz Lİbyalı kardeşlerimizin can güvenliğidir." dedi. Libya'da iç savaş çıkmasını istemediklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kardeş kavgasının çıkmasını engelleyecek şekilde can güvenliğinin sağlanmasından yanayız." ifadelerini kullandı.

SAAT: 11:00 - TAHLİYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Türk vatandaşlarının can güvenliğinin sağlanması ve güvenli bir şekilde ülkeden tahliyeleri için yoğun çalışma yürütüyor. Edinilen bilgiye göre, Türk vatandaşlarının Libya'nın Tobruk kentinden Mısır'a karayoluyla geçmeleri ve oradan uçakla tahliye edilmeleri için girişimde bulunuldu. Bu arada, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk vatandaşlarının Libya'dan tahliyesi için 4 uçak ve 2 geminin de gönderileceği öğrenildi.

SAAT: 10:49 - TELEVİZYON BİNASI YAĞMALANDI

Libya'nın başkenti Trablus'ta bir televizyon ve devlet radyosu binasının yağmalandığı, bazı binaların ateşe verildiği bildirildi. AFP'ye telefonla bilgi veren görgü tanıkları, bazı karakol ve binaların ateşe verildiğini, bir televizyon ve devlet radyosu binasının yağmalandığını söylediler.

SAAT: 10:13 - THY UÇAĞI BOŞ DÖNDÜ

Türk vatandaşların tahliye edilmesi için Libya'ya bu sabah 06.00'da gönderilen THY uçağı iniş izni verilmediğinden Türkiye'ye geri döndü. TK-3996 sefer sayılı 'Dolmabahçe' adlı Boeing 777-300 tipi uçağı, Bingazi üzerinde bir saat tur attıktan sonra 340 yolcusunu alamadan saat 09.30'da İstanbul'a geri geldi.Libya sivil havacılık makamlarının havalimanındaki karışıklık nedeniyle uçuş taleplerini sürekli reddettiği öğrenildi.
 
cihan


 

Etiketler :