14 Mart Tıp Bayramı Beykoz’da Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Beykoz’da Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Beykoz Devlet Hastanesi’nin birlikte organize ettiği programla kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı,  İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Beykoz Devlet Hastanesi’nin birlikte organize ettiği programla kutlandı. 

Beykoz Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa,  İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İl Sağlık Müdürlüğü yardımcıları, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yavuz Baştuğ ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 

Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz: “Vatandaşların sağlık hizmetlerini hızlı ve kaliteli alması devletin işi. Devlet bunu  sağlamak için de sağlık tesislerini iyileştirir. Fakat asıl olan sağlık personelinin niteliği ve düşüncesidir. Son on yıllık veriler sağlık alanındaki güvenin %35’ten % 70’e çıktığını gösteriyor. Bunu sağlayan sizlersiniz. Özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.  

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ise sağlık çalışanlarına şöyle hitap etti: “39 ilçede en hızlı Beykoz’da ilerledik. Belediye Başkanımıza işbirliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Beykoz Devlet Hastanesi eğitim ve araştırma hastanelerine yakın veriler üretiyor. Sorunlarımız yok demiyorum. İmkânlarımız daha da iyiye gidecek. Beykoz için ve İstanbul için önümüzdeki yıllarda iyi gelişmeler olacak.”

Konuşmasında sağlık çalışanlarının yalnızca 14 Mart Tıp Bayramı’nda değil, her gün hatırlanması, destek verilmesi, takdir edilmesi gereken bir grup olduğunu vurgulayan Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Baştuğ ise:“Hekimler ve sağlık çalışanları, bakanlığımızın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm’ün gerçekleşmesinde, en önemli neferler olmuşlardır. Fakat ne var ki bu kadar özveriye rağmen, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları bizleri üzmektedir. Buna karşılık Bakanımızın şiddete sıfır tolerans için ifadeleri bizleri umutlandırmaktadır” diye konuştu.

Hekimliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise “Sağlıkta dünyaya örnek gösterilecek bir yere geldik. Beykoz’da da güzel gelişmeleri yaşandı. Özverili ve fedakârca çalışan hekimlerimizi ve sağlık personelini tebrik ediyorum.”  

Kurumdan emekli olan doktorlara plaket verilen programın devamında ise, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, toplumdaki güven duygusunun önemine ilişkin bir konferans verdi. Şimşek konferansın ardından, “Doktorum Altın Kafeste” adlı kitabından bazı bölümler okuyarak, doktorlarla vatandaşlar arasında yaşanan diyaloglardan söz etti.

Beykoz Devlet Hastanesi’nin 1955-2012 yılları arasındaki gelişimini anlatan tanıtım filminin de gösterildiği 14 Mart Tıp Bayramı Programı, Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu’nun konseriyle sona erdi.  

beykozkelek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.