14 Yıl önce Sav ve Kazan!

14 Yıl önce Sav ve Kazan!

Önder Sav'ın tam 14 yıl önce Şevket Kazan hakkında ortaya attığı iddia bizzat Kazan tarafından doğrulandı.

Numan Kurtulmuş'u saf dışı bırakabilmek için CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüşen ve taktik alan Şevket Kazan, görüşmenin sitemiz tarafından deşifre edilmesinin ardından paniklemiş ve "Sadece hukuki tecrübelerinden istifade etmek için bir görüşme yaptık" demişti. Bir dönem Adalet Bakanlığı yapmış olmasına rağmen Önder Sav'dan hukuki yardım talep etmiş olmasıyla başta Millî Görüşçüler olmak üzere tüm kamuoyunu şaşırtan Şevket Kazan, şahsının hukuki bilgisi ile ilgili geçmişte sözler sarf eden Önder Sav'ı tam 14 yıl sonra haklı çıkardı.

Adalet Bakanı olduğu dönemde günümüzde halen geçerliliğini koruyan bir hukuki hataya imza atan Şevket Kazan, avukatların başörtüsü takarak duruşmaya girmesine izin veren bir genelge yayınlamıştı. Genelge ilk bakışta özgürlük yolunda atılmış bir adım gibi görünse de, 1996'lı yıllarda zaten duruşmalara başörtülü girebilen bayan avukatların genelge yayınlandıktan sonra Türkiye Barolar Birliği ve CHP'nin girişimleriyle hiç takamaz duruma düşmesi, genelgenin ne kadar büyük bir hata olduğunu kanıtlamıştı.

Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın genelge hazırlığı içindeyken, avukatların çoğu yerde sorunsuz olarak duruşmalara katılabildiği, yayınlanacak bir genelgenin başörtülü avukatların yasakla muhatap olmasına neden olacağı yönünde uyarıldığı biliniyor.

Kazan'ın genelgeyi yayınlamasının ardından 22 Kasım 1996 tarihli basın toplantısında Sav, "Kazan hukuk bilgisinden yoksun" diyor. Kazan'ın genelgesi ile başlayan, Sav'ın girişimleriyle yasağa doğru uzanan süreçte, başörtülü avukatlara mahkeme kapılarının tamamen kapatılmasının üzerinden 14 yıl geçtikten sonra ikilinin bir lidere karşı işbirliği yapması da siyasetin cilvesine bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.


23 Kasım 1996 tarihli Milliyet gazetesinden...

HaBertaraf.com

Etiketler :