140 Türk dünyayı yöneten kadroda

140 Türk dünyayı yöneten kadroda

Birleşmiş Milletler’in uzman kuruluşlarından olan ve 186 üye ülkesi bulunan Dünya Bankası Grubu ile IMF’de 140’ın üzerinde Türk çalışıyor.

Bünyesinde Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı (MIGA) ve Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) olmak üzere 5 ana kurum bulunan ve 186 üye ülkesi olan Dünya Bankası Grubu’nun, Washington D.C.’deki merkezi ve dünyaki 128 ofisinde 10 binin üzerinde kişi görev yapıyor.

SAYI ARTIRILMALI

IMF’de ise 2 bin civarında kişi çalışıyor. İki kuruluşta büyük bölümü ekonomist olmak üzere birçok önemli pozisyonu ise kadrolu ve kısa dönemli sözleşmeli dahil olmak üzere 140’ın üzerinde Türk çalışan dolduruyor. Kâr amacı gütmeyen ve politika dışı kurum bir organizasyon olarak 2006’da kurulan ‘’Dünya Bankası Grubu-IMF Türk Çalışanları Derneği’’ de (WITSA) bu sayının artırılması gerektiği görüşünü ifade ediyor. WITSA Başkanı ve aynı zamanda Dünya Bankası Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bölgesi’nde makroekonomi politikası ve kamu maliyesi ağırlıklı projeleri yöneten kıdemli ekonomist Sibel Kulaksız, Türkiye’nin şu an Dünya Bankası’nın işe alım açısından öncelik verdiği 22 odak ülkeden biri olduğunu söyledi. Kulaksız, “Biz insan kaynakları bölümüyle ortak bir strateji hazırlamayı istiyoruz” dedi.

Etiketler :