1434 Mevlid Kandili Özel: El-Mübelliğ (sas)

1434 Mevlid Kandili Özel: El-Mübelliğ (sas)

Son Peygamber Platformu öncülüğünde 12 Rebiülevvel 1434, 23 Ocak 2013 Çarşamba akşamı Türkiye'nin dört bir yanında “Mevlid 1434 - El Mübelliğ (sas)” programı icra edilecek.

Ey Resûl! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. (Maide 67)

O, Rabbinden gelen mesajı tüm insanlığa tebliğ etti..

O, davetini kabul edenleri bir karşılık beklemeksizin irşad etti..

O, El Mübelliğ (sas) idi…

 

Son Peygamber Platformu öncülüğünde 12 Rebiülevvel 1434, 23 Ocak 2013 Çarşamba akşamı Türkiye'nin dört bir yanında “Mevlid 1434 - El Mübelliğ (sas)” programı icra edilecek.

El-Mübelliğ mevlid kandili programı, Türkiye’nin yaklaşık 50 şehrindeki 100’e yakın camide aynı içerikle, aynı gün ve aynı saatlerde tertip edilecek olması bakımından bir ilk olma özelliğini taşıyor.

 

Son yıllarda düzenlenen özgün Mevlid Kandili programlarına bu yıl yenisi ekleniyor.  “El-Emin(sas)”, “el-Muallim(sas)”, “el-Beşir(sas)” ve es-Sadık(sas) kandil özel programlarından sonra bu yıl da Peygamber Efendimiz’in “el-Mübelliğ (sas)” vasfını anlatan programlar düzenleniyor.

Mevlid kandili akşamı gerçekleştirilecek programlarda, tüm insanlar için rol model olan son nebi Hz. Muhammed Aleyhisselâm ve ona tabi olan ashabının, hayatları boyunca yaptıkları tebliğ çalışmaları ve metotları geniş kitlelere aktarılacak.

Son Peygamber Platformu’ndan yapılan açıklamada, El-Mübelliğ (sas) programıyla hedeflenenin, Kur’an-ı Kerim’de insanlara duyurulması ve tebliğ edilmesi buyrulan hususları insanlara bildiren Peygamber Efendimizin bu konuda uyguladığı tebliğ metodunu günümüz insanının daha iyi anlamasının sağlanması olduğu belirtildi. Açıklamada, tebliğ-bildirme ve duyurma hususiyetinin kıyamete kadar tüm mü’minlerin üzerlerinde bir vazife olduğunun çağımız insanımıza hatırlatılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Mevlid kandili özel programı İstanbul’da iki ayrı camide icra edilecek. Programlar,İnsan ve Çevre Derneği BİNDERtarafından Fatih Şehzadebaşı Camii’nde, İstanbul Sosyal Gelişim Derneğitarafından ise Üsküdar sahildeki Valide-i Cedid Camii’nde gerçekleştirilecek.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve mealinin, el-Mübelliğ konulu hitabetin ve anlatının, veda hutbesinin, mevlid-i şeriflerin ve ilahilerin yer aldığı programlar Çarşamba akşamı saat 18.20’de başlayacak. 

Şehzadebaşı Camii’ndeki programda Fatih Sultan Mehmed Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Kutluay, Valide-i Cedid Camii’nde ise Haseki Eğitim Enstitüsü eğitimcilerinden Yahya Alkın ve ilahiyatçı Hasan Gürkan Peygamber Efendimizin el-Mübelliğ vasfı” üzerine katılımcılara hitap edecek.

“Ümmeti İcabe’den Ümmeti Da’vet’in hidayetine vesile olması”düşüncesiyle başlatılan ve Mevlid kandili akşamına kadar devam edecek olan“7 milyar ümmet adına 7 milyar kelime-i tevhid ve 7 milyar salavât-ı şerife” çağrısı üzerine okunan kelime-i tevhid ve salavat-ı şerifelerin kabulü niyazıyla programın sonunda toplu dua edilecek.

Dünyanın her yerinden katılımın olduğu “7 Milyar Ümmet Adına 7 Milyar Kelime-i Tevhid ve 7 Milyar Salavât-ı Şerife” kampanyasına yoğun ilgi devam etmekte olup, sürekli güncellenen bilgiler www.kutludogum.tvsitesinden takip edilebilmektedir.

Şehzadebaşı Camii’ndeki “el-Mübelliğ (sas)” programı birçok radyo ve televizyonun yanısıra AKRA FM ile www.elmubellig.org, www.kutludogum.tvve www.akradyo.netsitelerinden canlı yayınlanacak.

Türkiye genelindeki programların detayı ve irtibat için www.elmubellig.orgsitesini ziyaret edilebilirsiniz.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.