'15 gemi 1500 aktivistle gidiyoruz'

'15 gemi 1500 aktivistle gidiyoruz'

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, ''(Filistin'e) İkinci filo ile gideceğiz. Bunu bütün dünya bilsin, geri adım atmayacağız'' dedi.

Yıldırım, Adana'daki Merkez Park Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen, ''Filistin'e insani yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisini ve gemide hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu'nu anma etkinliği''ne katıldı.

Konuşmasında, Mavi Marmara'nın birinci seferinin başarıya ulaştığını belirten Yıldırım, ''Mısır Firavunu''nun yıkıldığını, Refah Kapısı'nın açıldığını ve yer yüzündeki bütün diktatörlükler yıkılıncaya kadar yollarına devam edeceklerini söyledi.
Filistin'e insani yardım götürmek için ikinci filo ile gideceklerini bildiren Yıldırım, ''Bunu bütün dünya bilsin, geri adım atmayacağız. İsrail yalnızlaştı, Mısır'ı ve Türkiye'yi kaybetti. Hemen ABD'ye sığındı. ABD Türkiye'ye mektup yazdı, 'Sakın bu filoyu yola çıkarmayın. Çünkü bunun hiçbir anlamı yoktur' dedi. Biz de ABD'ye diyoruz ki en son akıl alacağımız sizsiniz. ABD, önce Afganistan'ın Irak'ın hesabını verecek, sonra kalkıp bize akıl verecek'' diye konuştu.

Bazılarının, ''Refah Kapısı açıldı, niçin gidiyorsunuz'' dediğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

''Doğru Refah Kapısı açıldı ama bunun için Mavi Marmara'da canımızı verdik, kanımızı Akdeniz sularına akıttık. Yine bazıları bize akıl veriyor. Herkes duysun ve konuşmalarına dikkat etsin. Diyorlar ki 'Gitmeyin, nasıl olsa ambargo kalktı'. Eğer geçen yıl yola çıkarken İsrail, ABD ve o zamanki Firavun Hüsnü Mübarek karşımıza geçip deselerdi ki 'Refah Kapısı'nı açacağız, bu Mavi Marmara'ya gerek yok'. Refah Kapısı'nın açılması karşılığında bunu düşünürdük. Ama şimdi bu bizim için yeterli değil. 9 kardeşimizi şehit verdik. Bunun karşılığını mutlaka alacağız.''

BİN 500 KİŞİLİK FİLO

Gemilerle yine yardım götüreceklerini ifade eden İHH Başkanı Yıldırım, şunları söyledi:

''15 tane gemi, 100'ün üzerinde ülkeden bin 500 civarında aktivist olacak. İsrail yine bağırıyor. Biz de İsrail'e sesleniyoruz, sizin bize izin vermemeniz işimize yarar. Gazze Kapısı'nı kapatmanız, bizim için çok kötü değil. Biz ambargoyu kaldırmaya çalışırken orada gündem oluşturursak, sizin bu kirli yüzünüzü gören tüm dünya siyonizmin temellerini sarsacak. O nedenle istiyorsanız bizi Akdeniz sularında günlerce tutun. Biz de tüm dünyaya çağrı yapalım. 15 gemi, günler sonra olsun yüzlerce gemi ve deniz intifadası başlasın. Bakalım nasıl karşı koyacaksın.

Herkes bilsin, özellikle İsrail takip etsin. Bu ikinci filoyu gözünüzde çok büyütmeyin. Bu çok küçük bir adım. Bu bir süreç. Bundan sonra yapacağımız sürprizler çok daha büyük. Eğer bu filoya izin vermezseniz, gelecek yıl Mayısın 15'inde milyonlarca insanla beraber, siz Gazze'ye nasıl ambargo uyguladıysanız, biz de işgalci İsrail Devleti'nin bütün sınırlarına yığılırız ve ablukayı size uygularız. Bunu bilesiniz.''

Etkinliğe, çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.